Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Citroen Racing'' komandas vadītājam konstatē dopingu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Citroen Racing'' komandas vadītājam konstatē dopingu
Īvs Meitons
Foto: @AUTOhebdoSPORT

Pasaules rallija čempionāta (WRC) ''Citroen Abu Dhabi World Rally Team'' komandas vadītājam Īvam Meitonam konstatējuši dopingu.

Meitons ir ne tikai rallija komandas vadītājs, bet arī pats brīvajā laikā startē dažādās rallija sacensībās. Tā, piemēram, pagājušā gada novembrī notikušajā ''Condroz'' rallijā Meitons izcīnīja augsto piekto vietu.

Vēlāk pēc finiša sportistam vajadzēja nodot dopinga analīzes, kuras vēlāk konstatēja dopinga pēdas. Kā izrādās, tad Meitons lietojis zāles, lai ārstētu augsto asinsspiedienu. Šīs zāles viņam izrakstīja sportista ārsts, taču Meitons ar ārstu nav pārbaudījis informāciju par to, vai šīs zāles satur vielas, kas atrodas aizliegto vielu sarakstā.

Meitons atzinās šajā pārkāpumā un atzina, ka nav zinājis, ka šis medikaments satur aizliegtās vielas. Vēlāk tika apstiprināts, ka šīs zāles nekādā gadījumā neuzlabo sportista sniegumu. Līdz ar to vēlāk tika nolemts ''Citroen'' vadītājam piešķirt nosacītu diskvalifikāciju uz diviem gadiem, kā arī piemērot 400 eiro lielu naudas sodu.

Meitons savā Facebook lapā atzina, ka viņš pilnībā respektē šo lēmumu un ieteica braucējiem un stūrmaņiem būt uzmanīgiem ar to, ko viņi lieto. Jāatzīmē, ka, ja kāds sportists tiek pieķerts aizliegto vielu lietošanā, tad antidopinga aģentūra sportistu diskvalificē uz četriem gadiem.

Izmantotie resursi:
Autosport.com.ru - Новости мирового и...