Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

ASRT komanda noslēdz lielisko ziemas rallija sezonu

ASRT komanda noslēdz lielisko ziemas rallija sezonu
Karls Martins Volvers
Foto: ASRT

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā norisinājās "Võrumaa Talveralli 2015" rallijs, kas bija Igaunijas rallija čempionāta otrais posms, kurā uzvaru svinēja Sanders Pērns.

Pavisam kopā uz starta izgāja 77 ekipāžas, starp kurām bija arī trīs ASRT rallija komandas ekipāžas - Sīms Plangi, Karls Martins Volvers un Dmitrijs Feofanovs. Par šī rallija uzvarētāju kļuva Sanders Pērns, kurš šajā posmā debitēja pie Ford Fiesta R5 automašīnas stūres. Otrais ātrākais absolūti un pirmais N4 klasē bija Plangi, kurš savam tautietim zaudēja 16,3 sekundes.

"Šis rallijs mums bija ļoti labs, jo visas dienas garumā bijām ātri. Savādi, bet ātrākos laikus sākām uzrādīt pēdējos četros ātrumposmos. Kopumā jāsaka, ka mums šajā ziemā padevies perfekts starts (četros rallijos viena uzvara un trīs otrās vietas, no kurām viena otrā vieta Liepājas ERČ posmā), tāpēc jāstrādā tālāk, lai šādu ātrumu varētu saglabāt arī vasaras sezonā, kur cerams, ka izdosies izcīnīt pirmās vietas gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātos," saka šī brīža Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta līderis Plangi, kurš atzina, ka viņa nākamais starts varētu būt Talsu rallijā.

Joprojām daudzus turpina pārsteigt jaunais un talantīgais Volvers, kurš šajā rallijā izcīnīja desmito vietu absolūti, kā arī bija ātrākais starp visām 2WD klases automašīnām. "Rallijs bija labs, bet arī smags. Prieks, ka bija sīva konkurence, jo uz starta izgāja daudzi ātri braucēji. Kopumā ar savu sniegumu esmu apmierināts, tikai sestajā ātrumposmā pieļāvu kļūdu, kas maksāja daudz sekundes. Kopumā šis bija perfekts sezonas sākums, tāpēc esmu priecīgs, ka viss iet uz priekšu. Tagad būs pauze, kuru veltīšu mācībām un eksāmeniem, lai varētu gatavoties rallijam maijā. Ceru, ka Talsu rallijā varēšu uzrādīt līdzīgu ātrumu," tā 15 gadus vecais Volvers.

Savu uzdevumu, kas bija sasniegt finišu un krāt pieredzi, izpildīja arī Feofanovs, kurš izcīnīja sesto vietu EMV8 klasē. "Rallijs bija interesants, taču ne viegls, jo pa šādiem ceļiem man pirms tam nebija sanācis braukt. Jā, varējām pabraukt nedaudz ātrāk, taču, no otras puses, pirms rallija man neizdevās aizvadīt testus, tāpēc gribējās šo ziemas sezonu noslēgt pozitīvi un sasniegt finišu, ko arī izdarījām. Ņemot vērā, ka šie bija mani pirmie ziemas ralliji, esmu ļoti priecīgs, ka man visus šos rallijus izdevies nobraukt līdz galam. Tagad gaidīsim vasaru, kur ceru, ka varēsim turpināt braukt, jo plānā ir startēt Baltijas rallijos. Protams, gribētos izmēģināt spēkus ar daudz interesantāku mašīnu, taču pagaidām atliek gaidīt," noslēpumaini nobeidz Feofanovs.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale