Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Makinens: "Kurš uzņemsies atbildību, ja tādēļ nekļūsim par čempioniem?"

Juris Grīns
Juris Grīns

Makinens: "Kurš uzņemsies atbildību, ja tādēļ nekļūsim par čempioniem?"
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

"Toyota Gazoo Racing" komandas vadītājs Tomijs Makinens skarbi kritizējis Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) un Montekarlo rallija organizatorus, jo piektdien tie atcēla tikai vienu, nevis visus trīs rīta ātrumposmus.

Jau vēstīts, ka piektdien tika atcelts pirmais no trim rīta cēliena ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta (WRC) pirmajā posmā, jo skatītāji bija sastājušies bīstamās vietās.

Makinens uzskata, ka šāds lēmums licis "Toyota" vienībai zaudēt vadību šajās sacīkstēs, jo tās riepu stratēģija bijusi izvēlēta par labu kopējam rezultātam visos trīs dopos. Montekarlo rallijā apstākļi trasē šogad ir atšķirīgi - citos ātrumposmos ir sauss asfalts, citviet savukārt ceļu klāj sniegs un ledus. "Toyota" komanda riepu izvēli veica tā, lai tieši atceltajā ātrumposmā varētu sasniegt labākos rezultātus un upurētu laiku dienas otrajā un trešajā ātrumposmā.

Ots Tanaks bija līderis pēc ceturtdienas vakara ātrumposmiem, bet piektdienas rītā sākumā atkrita uz otro, bet pēc tam - jau trešo vietu.

"Man būtu paticis redzēt, ja atceltu visus trīs ātrumposmus," saka Makinens. "Mūsu stratēģija bija balstīta uz sniegumu visos šajos ātrumposmos kopumā. Mēs pazaudējām vadību, un neviens par to neuzņemas atbildību. Federāciju neinteresē, kādi būs rezultāti sezonas beigās, bet, kā būs, ja tieši tādēļ mēs zaudēsim uzvaru čempionātā? Šis ir vienīgais rallijs pasaulē, kur ir skaidri jāsaprot, kādas sekas var radīt tas, ja tiek atcelts ātrumposms. Piemēram, Zviedrijas rallijā tam nebūtu nozīmes, jo tur visi jebkurā gadījumā startēs ar vienādām riepām. FIA un sacensību organizatori nemaz nesaprot, ka esam Montekarlo rallijā, un tas nav tas pats, kas citas sacīkstes. Gada beigās neviens neuzņemsies atbildību - ne šī rallija organizatori, ne FIA."

FIA rallija direktors Īvs Matons nosaucis Makinena komentārus par "agresīviem" un "pārsteidzošiem", atbalstot lēmumu atcelt tikai vienu ātrumposmu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-01-27 04:50, pirms 5 gadiem
Makinens zina, ko runā.

     [+] [-]

, 2019-01-27 19:00, pirms 5 gadiem
Redzot cik ātrs ir Tanaks un Toyota diez vai tas kaut ko sezonas beigās mainīs. Monstruāls temps