Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Valteri Botass debijas rallijā uzvar vienā ātrumposmā un izcīna piekto vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

F1 pilots Valteri Botass debijas rallijā uzvar vienā ātrumposmā un izcīna piekto vietu
Valteri Botass
Foto: Arctic Lapland Rally

Šajā nedēļas nogalē Somijā, aiz Polārā loka, norisinājās tradicionālais ziemas rallijs “Arctic Lapland Rally”, kas atkal pulcēja prāvu dalībnieku skaitu. Veiksmīgu debiju rallijā piedzīvoja pazīstamais F1 pilots Valteri Botass.

Divu dienu laikā sportistiem bija jāveic desmit ātrumposmi. Pēc pirmās dienas līderis bija 2018.gada Somijas rallija vicečempions Emīls Lindholms, kurš startēja ar jauno ''Volkswagen Polo GTI R5''. Augsto piekto vietu ieņēma Valteri Botass, kurš bija vienīgais, kurš startēja ar jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC''. Diemžēl tehniska iemesla dēļ jau pirmajā posmā izstājās rallijkrosa braucējs Niklass Gronholms (''Škoda Fabia R5'').

Arī otrajā dienā Lindholms bija ātrs un palielināja pārsvaru, tādējādi izcīnot uzvaru. 49 sekundes viņam zaudēju Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia R5''), bet 59 sekundes atpalika Juha Salo (''Škoda Fabia R5''), kurš savulaik divos rallijos startēja arī Latvijā.

Augsto piekto vietu izcīnīja debitants Botass, kurš uzvarētājam zaudēja divas minūtes. Jāatzīmē, ka astotajā posmā Botass izcīnīja uzvaru ātrumposmā, kas bija viņa pirmā karjerā.

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Lindholm Emil - Korhonen MikaelVolkswagen Polo GTI R51:58:54.0
2.Asunmaa Teemu - Salo JaniŠkoda Fabia R5+49.2
3.Salo Juha - Luhtinen TopiŠkoda Fabia R5+59.6
4.Pietarinen Henrik - Lummaa JuhaŠkoda Fabia R5+1:13.3
5.Bottas Valtteri - Rautiainen TimoFord Fiesta WRC+1:59.2
6.Ketomäki Jukka - Risberg KaiŠkoda Fabia R5+4:14.0

Izmantotie resursi:
eWRC-results.com - rally database