Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils iebrauc grāvī, Tanaks pašlaik piektais

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivils iebrauc grāvī, Tanaks pašlaik piektais
Sebastjēns Ožjē
Foto: EPA/Scanpix

Ar diviem nakts ātrumposmiem ceturtdien startēja pasaules rallija čempionāta jaunā sezona - Montekarlo rallija vadībā izvirzījies Sebastjēns Ožjē, savukārt jau šobrīd visai daudz laika pazaudējis Tjerī Noivils.

36.6 km garais pirmais ātrumposms daudzviet bija klāts ar sniegu un ledu, kas trasi padarīja ļoti slidenu. Saslīdēja arī 2017. gada čempions Ožjē, kurš otro sezonu turpina pārstāvēt "M-Sport Ford" komandu, taču tas viņam nepatraucēja sasniegt labāko laiku.

Tikmēr pērnā gada vicečempions Noivils no "Hyundai" ieslīdēja grāvī un vien ar līdzjutēju palīdzību tika atpakaļ trasē, tiesa, zaudējot vairāk nekā četras minūtes.

Arī Ožjē jaunajam komandas biedram Elfinam Evansam sākums bija grūts, jo tika pārsista riepa, ko nācās turpat trasē nomainīt. Arī viņš pazaudējis aptuveni četras minūtes.

Otrais ātrumposms, kas bija 25.4 km garš, jau bija veicams pa sausu asfaltu. Ožjē atkal bija ātrākais, kā rezultātā pēc pirmās dienas ir sacīkšu vadībā. Šobrīd viņam seko divi "Hyundai" piloti - Andreass Mikelsens ir otrais un atpaliek 17 sekundes, bet Danijs Sordo ieņem trešo pozīciju un zaudē 25 sekundes.

Aiz pirmā trijnieka seko "Toyota" komandas braucēji - ceturtais ir Esapeka Lapi, piekto vietu ieņem Ots Tanaks, kurš aizvada pirmās sacensības šajā vienībā, bet sestajā pozīcijā atrodas Jari-Mati Latvala. Pirmās sešas ekipāžas pēc veiktiem vairāk nekā 60 kilometriem iekļaujas vienas minūtes robežās, pārējie no līderiem jau atpaliek vairāk.

Kopumā Montekarlo rallijā jāveic 17 ātrumposmi, un finišs tiks sasniegts svētdien.

Rezultāti pēc 2. ātrumposma:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC38:09.8
2.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+17.3
3.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+25.6
4.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+37.4
5.Ots TanaksToyota Yaris WRC+42.4
6.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+55.4
7.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+1:02.3
8.Braiens BufjēFord Fiesta WRC+1:51.0
9.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+2:12.7
10.Eriks KamilliFord Fiesta R5+2:42.2