Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

No 2021. gada "Pirelli" kļūs par oficiālo riepu piegādātāju WRC un R5 mašīnām

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

No 2021. gada "Pirelli" kļūs par oficiālo riepu piegādātāju WRC un R5 mašīnām
Foto: Motorsport.com

Kā ziņo wrc.com, tad riepu piegādātājs Pirelli no 2021.gada kļūs par oficiālo riepu piegādātāju pasaules rallija čempionātā (WRC), tādējādi pārtraucot Michelin ilgo valdīšanu WRC.

Šī Pirelli būs otrā reize kā oficiālajam riepu piegādātājam WRC čempionātā, kas to iepriekš veica no 2008.-2010.gadam.

Itāļu riepu piegādātājs, kas WRC ir iesaistīts kopš 1973.gada, no 2021.gada līdz 2024.gada sezonai piegādās riepas WRC un R5 mašīnām. Pirelli jau līdz šim piegādāja riepas junioriem WRC un ERČ čempionātos, kā arī nesen Pirelli pagarināja līgumu uz četriem gadiem par riepu piegādāšanu F1 čempionātā.

''Esmu pārliecināts, ka Pirelli programmai atnesīs bagātīgu pieredzi,'' saka FIA rallija direktors Īvs Meitons.

Kopš 2010.gada vienīgā reize, kad uzvaru kādā no WRC čempionāta posmiem izcīnīja pilots, kurš nebrauca ar Michelin riepām, bija Elfins Evans, kurš 2017.gadā uzvarēja Velsas rallijā, braucot ar Dmack riepām.

Pēdējos gados ar Pirelli riepām brauca vairāki privātie braucēji, kur, piemēram, šī gada Velsas WRC posmā WRC2 klasē uzvarēja 2003.gada WRC čempions Peters Solbergs, kura ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnai bija tieši Pirelli riepas.

Izmantotie resursi:
Autosport
Sākums - Go4speed