Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" atbalstīs Solbergu un domās par elektrisko rallijkrosu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" atbalstīs Solbergu un domās par elektrisko rallijkrosu
Foto: thecheckeredflag.co.uk

"Volkswagen" rūpnīcas vadība atzinusi, ka tās jaunais projekts, kas paredz 2018. gadā ar elektrisko spēkratu startēt Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēs, ir šobrīd nozīmīgākais autosporta jomā. Iespējams, jau drīzumā "Volkswagen" kā rūpnīcas komanda varētu piedalīties pasaules rallijkrosa čempionāta elektrisko automobiļu klasē.

Kopš "Dīzeļgeitas" skandāla "Volkswagen" vairāk pievērsusiees tādiem sacīkšu projektiem, kur tehnisku plānots pārdot klientiem. Viens no tādiem ir jaunās "Volkswagen Polo R5" automašīnas izstrāde. Tajā pašā laikā šogad Vācijas autoražotājs atbalstīja Petera Solberga komandu "PSRX", kuras pilots Johans Kristofersons kļuva par pasaules čempionu rallijkrosā.

"Gribu uzsvērt 2018. gada Paikspīkas projekta svarīgumu," atzīst "Volkswagen Motorsport" pilots Svens Smētss. "Domājot par nākotnes autosporta elektrifikāciju, mums jāparāda labs sniegums un jāpierāda, ka šis koncepts darbojas."

Amerikā bāzētajā "Global Rallycross" seriālā atsevišķa klase elektriskajām mašīnām tiks ieviesta jau nākamgad, kamēr pasaules rallijkrosa čempionātā to plāno īstenot 2020. gada sezonā. Šiem spēkratiem noteicošās būs zināšanas par to, kā veiksmīgāk uzbūvēt labas baterijas un transmisiju, un "Volkswagen" cer būtisku pieredzi iegūt tieši Paikspīkas projektā.

"Mums ir skaidra nostāja - kā rūpnīcas komanda startēsim tādā čempionātā, kur sacīkšu spēkrati ir cieši saistīti ar ielas automobiļu attīstību," norāda Smētss. "Pasaules rallijkrosa čempionāta elektrisko auto klase būtu pirmā, ko izskatīsim, jo tā visvairāk atbilstu šiem nosacījumiem."

Jaunais Paikspīkas sacīkšu spēkrats tiks prezentēts martā vai aprīlī, kad arī sāksies testi, kamēr ASV notiekošās sacensības gaidāmas 2018. gada jūnijā. Savukārt jau šobrīd baterijas un transmisijas detaļas tiek testētas "Volkswagen" ielas automašīnā.

Paralēli 2018. gadā "Volkswagen" turpinās atbalstīt rallijkrosa komandu "PSRX".

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2017-12-25 19:54, pirms 6 gadiem
99% Ka A.Dambis jau rasē autiņu un plāno shēmu kā ar savu auto un Lv pilotiem gāzt elektro RX