Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Pēc ''Rallijs Latvija'' pirmās dienas vadībā A. Neikšāns, Egle uzmet kūleni

Pēc ''Rallijs Latvija'' pirmās dienas vadībā A. Neikšāns, Egle uzmet kūleni
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc ''Rallijs Latvija” pirmās dienas ātrumposmiem kopvērtējuma vadībā atrodas Andis Neikšāns, kurš par 7,39 sekundēm apsteidz Jāni Vorobjovu. Trešajā vietā ierindojies Raimonds Kisiels ar ''Mitsubishi Lancer WRC'' automašīnu, kurš no līdera atpaliek par 20,81 sekundēm.

Pirms ''Rallijs Latvija” par potenciālo līderi tika uzskatīts vairākkārtējais Somijas čempions Jari Ketomā, taču jau pirmajā ātrumposmā neizturēja viņa pilotētā R4 klases ''Mitsubishi Evo'' ātrumkārba, un soms bija spiests izlaist divus ātrumposmus, un ralliju turpināt pēc Super rally sistēmas.

Par vēl vienu pirmās dienas neveiksminieku var uzskatīt Aivi Egli, kurš ir viens no pretendentiem uz godalgotu vietu Latvijas čempionāta N4 klases kopvērtējumā. Jau pirmajā ātrumposmā Aivja Egles / Anda Daugas ekipāža „uzmeta kūleni”, tomēr, pateicoties ātrai skatītāju palīdzībai, spēja atgriezties trasē un dienas noslēgumā ieņemt piekto vietu klasē un septīto absolūti.

''Ļoti patika šodienas ātrumposmi, tomēr vēl neesam iegājuši ritmā, tādēļ neesmu pilnībā apmierināts ar sportisko sniegumu. Tā gan nav liela problēma, jo mērķis nav cīnīties par pjedestālu, bet gan nosargāt gada kopvērtējuma otro vietu N4 klasē,'' stāta Māris Neikšāns, kurš pēc rallija pirmās dienas atrodas ceturtajā vietā absolūtajā kopvērtējumā un trešajā N4 klasē.

Aizraujošas cīņas norisinājās arī 2WD klasē, kur pēc pirmās dienas vadībā atrodas igaunis Markus Abrams. Otrajā vietā ierindojas lietuvietis Vitauts Baranausks no kura tikai 4,64 sekundes atpaliek pašmāju sportists Ivo Ķilpis.

''Rallijs Latvija” pirmajā dienā norisinājās arī rallijsprinta ieskaites braucieni, kur gan kopvērtējumā, gan 4WD+ klasē uzvaru izcīnīja Mika Ernstsona pilotētā ekipāža. Otro vietu kopvērtējumā un pirmo 4WD Open klasē izcīnīja Vasīlijs Grjazins, savukārt 4WD klasē ātrākais bija Jānis Patmalnieks. 2WD Open klasē uzvaru izcīnīja Kaspars Brencis, 1600 klasē Guntis Lielkājis, bet 1600+ klasē ātrākais bija Jānis Dāle. ROAD ieskaitē uzvaru izcīnīja Māra Freiberga pilotētā ekipāža.

Rallija otrā diena norisināsies šodien Ķemeros, Jūrmalā un Tukuma apkārtnē.

''Rallijs Latvija'' rezultāti pēc pirmās dienas

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Andis Neikšāns/Pēteris DzirkalsMitsubishi EVO X38:19.11
2.Jānis Vorobjovs/Guntars ZicānsMitsubishi EVO X+7.39
3.Raimonds Kisiels/Arnis RonisMitsubishi Lancer WRC+20.81
4.Māris Neikšāns/Ringolds BērziņšMitsubishi EVO X+1:18.49
5.Jānis Dūcis/Guntis KampeMitsubishi EVO IX+1:43.79
6.Jānis Feldmanis/Anrijs JesseMitsubishi EVO X R4+1:57.85
7.Aivis Egle/Andis DaugaMitsubishi EVO X+2:16.13

Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!