Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tenaks uzvar arī Vācijā un tuvina Igauniju pirmajam WRC pasaules čempiona titulam

Tenaks uzvar arī Vācijā un tuvina Igauniju pirmajam WRC pasaules čempiona titulam
Ots Tenaks. Foto: Imago/Scanpix

LETA--AFP. Igaunijas autosportists Ots Tenaks svētdien triumfēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas desmitajā posmā - Vācijas rallijā -, pēc kura palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā.

"Toyota" pilots Tenaks kopvērtējumā nebija vadībā vien pēc otrā no 19 ātrumposmiem. Svētdien viņš neuzvarēja nevienā no četriem ātrumposmiem, taču tas netraucēja saglabāt līderpozīciju.

Visu goda pjedestālu Vācijā aizņēma "Toyota" piloti. Otrais bija brits Kriss Mīks, bet trešo vietu ieņēma soms Jari Mati Latvala, kuri zaudēja attiecīgi 20,8 un 36,0 sekundes.

Tālāk sekoja divi "Hyundai" piloti, spānis Dani Sordo un beļģis Tjerī Nevils, bet pirmo sešinieku noslēdza soms Esapeka Lapi no "Citroen". Ar astoto vietu šoreiz samierinājās pasaules čempions Sebstjans Ožjē no Francijas, kura vadīto "Citroen" vairākas reizes piemeklēja dažās problēmas.

Tenaks Vācijas rallijā uzvarējis trīs gadus pēc kārtas. Šosezon viņš bijis ātrākais piecos no desmit posmiem un uzvarējis četros no pieciem pēdējiem etapiem.

Līdz čempionāta beigām palikuši četri posmi, nākamajām sacensībām notiekot pēc trim nedēļām Turcijā.

Tenaks kopvērtējumā iekrājis 215 punktus. Par 35 punktiem mazāk ir Nevilam, bet vēl septiņi punkti mazāk ir Ožjē.

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Šajā WRC sezonā tiks aizvadīti 14 posmi.

WRC sezonas kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.O. TenaksIgaunija205
2.T. NoivilsBeļģija172
3.S. OžjēFrancija165
4.K. MīkeLielbritānija80
5.A. MikelsensNorvēģija79
6.E. EvanssLielbritānija78

Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.