Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Posmā Biķerniekos pasaules rallijkrosa čempionātā debitēs Olivers Solbergs

Juris Grīns
Juris Grīns

Posmā Biķerniekos pasaules rallijkrosa čempionātā debitēs Olivers Solbergs
Olivers Solbergs pie "Supercar" auto stūres
Foto: Facebook.com/OliverSolberg01

Pasaules rallijkrosa čempionāta (“World RX”) posmā Rīgā, Biķernieku trasē šoruden gatavojas startēt Petera Solberga dēls Olivers, kurš šobrīd piedalās Latvijas rallija čempionātā, paralēli gūstot pieredzi rallijkrosa sacīkstēs Skandināvijā.

Pērn Olivers 15 gadu vecumā kļuva par visu laiku jaunāko autosportistu, kurš sacīkstēs piedalījies ar “Supercar” klases auto.

Tagad viņam ir 16 gadi un sportists ir sezonas līderis “RallyX Nordic” seriālā, kur izcīnītas uzvaras divos no aizvadītajiem trim posmiem. Nesen viņš bija pieteicies Eiropas rallijkrosa čempionāta (“Euro RX”) posmam Zviedrijā, tomēr palika rezervistos. Gan rallijā, gan rallijkrosā Olivers startē ar Latvijas licenci.

Debiju pasaules rallijkrosa čempionātā Solbergs juniors gatavojas piedzīvot nekur citur kā Latvijā. Vēl gan norvēģis nezina, vai startēs pasaules čempionāta ieskaitē kopā ar visiem spēcīgākajiem braucējiem, ieskaitot Jāni Baumani, vai Eiropas čempionāta vērtējumā, kur cīnās Reinis Nitišs. Katrā ziņā, mērķis ir braukt ar “Supercar” auto.

“Domāju, ka mēģināšu startēt Biķerniekos, jo esmu šo trasi izmēģinājis un tā ir tiešām interesanta,” stāsta Olivers. “Redzēsim. Es pieteikšos un tad satīsimies, vai mani apstiprinās.”

Nākamgad Olivera Solberga mērķis ir aizvadīt pilnu sezonu Eiropas rallijkrosa čempionātā. Savukārt šogad viņš vēl ieplānojis piedalīties “Gymkhana Grid” sacīkstēs Dienvidāfrikas Republikā, un nedēļu pirms tam turpat, iespējams, ņems dalību arī pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja