Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Strokšs: "Ir motivācija par WRC posmu pacīnīties ilgtermiņā''

Strokšs: "Ir motivācija par WRC posmu pacīnīties ilgtermiņā''
Raimonds Strokšs, saņemot Gada balvu sportā. Foto: Ilze Zvēra/f64

Šodien kļuvis zināms, ka vasarā Latvijā tomēr nerealizēsies iecere rīkot pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu. Sarunā ar Sportacentrs.com sacensību organizators, ''RA Events'' direktors Raimonds Strokšs pauž apņēmību aizsniegties līdz šim sapnim un atklāj, ka augustā gaidāmajā Eiropas Rallija čempionāta posmā ''Rally Liepāja'' trasē varētu doties vairāki interesanti uzvārdi.

''Ārkārtīgi plašās detaļās nevaru ieslīgt,'' taujāts par šķēršļiem, kas tomēr patraucēja sarīkot WRC rallijā posmu Latvijā, atbildēja Raimonds Strokšs. "Tas bija atkarīgs no vairākiem apstākļiem - kādam droši vien paveicās nedaudz vairāk nekā mums. Konkurence, protams, ir paliela, arī laika mums bija maz."

"No visa šī ir jāņem labais - mums joprojām ir kontakts ar viņiem [domāti WRC sacensību organizatori]. Ja viņi pirms 11 dienām nezināja, kas ir ''Rally Liepāja'', vai zināja ļoti maz, tad šobrīd viņi to jau zin detaļās, un mēs noteikti šīs sarunas turpināsim. Latvijā cilvēku atbalsts bija neaprakstāms. Tāpēc šis ir labs brīdis, lai uzsāktu darbu nākotnei," atzina ''RA Events'' direktors.

Sportacentrs.com jau iepriekš ziņoja, ka WRC posma rīkošana Latvijā tika atbalstīta arī no Saeimas Sporta apakškomisijas puses. ''Nākamais solis būtu bijis sarunas ar Ministru Kabinetu 30. jūnijā, bet diemžēl nesagaidījām šo lēmumu. Jebkurā gadījumā - valdībai liels paldies, cik viņi varēja, tik darīja. Sakrita tā, ka Jāņu brīvdienās atcēlās MK sēde. Bet pēc tam, domāju, ka lēmums būtu bijis pozitīvs,'' atklāj Strokšs.

Rallija sacensību organizators nenoliedz - šobrīd WRC posma atvešana uz Latviju ir lielākā virsotne, ko gribas aizsniegt: "Pilnīgi noteikti. Būsim reāli - ''Formula 1'' Latvijā, visticamāk, nebūs nekad. Ja runājam par augstāko plauktu starp tehniskajiem sporta veidiem, tad WRC tāds ir. Varu godīgi pateikt - šīs desmit dienas, kuras pavadīju, strādājot pie šī projekta - tas ir kosmisks apmērs un tik ļoti nākamais līmenis. Tas vispasaules mērogs, cilvēku atbalsts... Pilnīgi noteikti ir motivācija par to pacīnīties ilgtermiņā.''

Lai arī šoreiz lielais kumoss aizgājis gar degunu, rallijs Kurzemē būs tik un tā - no 14. līdz 16. augustam risināsies Eiropas rallija čempionāta sacensības: ''Pilnā fokusā strādājam uz ERC. Domāju, ka esošie apstākļi nostrādās mums par labu - joprojām būsim pirmais starptautiskais rallijs, un visiem pilotiem joprojām vajag vietu, kur braukt, lai uzturētu sevi formā. Šobrīd dalībnieku sarakstā jau redzu vairākus interesantus uzvārdus. Ar tiem šobrīd vēl padalīties nevaru - būs jāpaciešas. Bet uz ERC posmu Liepājā gatavojamies ar pilnu intensitāti"


, 2020-06-25 23:52, pirms 4 gadiem
Kamēr nav vietējo braucēji nav vērts tērēt nodokļu maksātāju naudu! Tas nav lēts prieks
, 2020-06-26 00:12, pirms 4 gadiem
Kamēr mums nebūs ko likt pretī Martinam un Tanakam, var par WRC nesapņot. Igauņu gājiens RallyEstonia datumus ielikt (jaut otro reizi) nedēļas nogalē, kad ir MXGP Ķegumā, tas ir tikai un vienīgi cūcība...... Zinot, cik ir rallija un motorsporta fani Baltijā, tas ir netikai cūciski, bet arī absolūti stulbi un muļķīgi. Viņiem, laikam, kādam kaut ko gribās pierādīt.
, 2020-06-26 06:44, pirms 4 gadiem
Tīrs valdības tefteļu pakāsts pasākums...pārguruši..nabadziņiem bija jāatpūšas līdz 30.junijam
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
3

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.