Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvala nepadodas Ožjē priekšā un izcīna pirmo uzvaru sezonā

Latvala nepadodas Ožjē priekšā un izcīna pirmo uzvaru sezonā
Latvalas ekipāža svin uzvaru "Rally de Portugal"
Foto: TT NYHETSBYRÅ/Scanpix

"Volkswagen" komandas pilots Jari-Mati Latvala guvis uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) piektajā posmā Portugālē. Soms noturēja aiz muguras sezonas līderi Sebastjēnu Ožjē, kurš viņu apdraudēja gan sestdien, gan svētdien. Savukārt trešo vietu izcīnīja Andreass Mikelsens.

Latvala par līderi kļuva jau piektdienas ātrumposmos, kad Ožjē, būdams čempionāta līderis, trasē devās pirmais, tādejādi zaudējot laiku vēl neibrauktajos grants ceļos. Tomēr Ožjē spēja iesaistīties cīņā par uzvaru sestdien un nepadevās līdz pat rallija noslēdzošajam ātrumposmam, kad Latvala tomēr spēja noturēties priekšā, gūstot pirmo uzvaru sezonā.

Ožjē noslēdzošajā ātrumposmā spēja atgūt tikai 2.2 sekundes, kā rezultātā finišēja 8.2 sekundes aiz komandas biedra Latvalas. Izmantojot Krisa Mīkes nelielo neveiksmi sacensību noslēgumā, kad tika zaudētas vērtīgas sekundes, uz trešo vietu pacēlās Mikelsens, līdz ar to "Volkswagen" vienībai šajā rallija pirmās trīs pozīcijas.

"Citroen" komandu pārstāvošais Mīke, kurš bija uzvarējis pirms tam notikušajā WRC posmā Argentīnā, šoreiz ierindojās ceturtajā vietā, savukārt augsto piekto vietu Portugālē sasniedza Ots Tanaks. Igaunis bija viens no pieciem pilotiem, kas startēja ar jauno "Ford" automobili un pierādīja tā potenciālu jau pirmajās sacensībās.

Ožjē guva uzvaru "Power Stage" ātrumposmā un saglabājis pirmo vietu sezonas kopvērtējumā, kamēr uz otro pozīciju jau pakāpies Mikelsens, kurš gan atpaliek ievērojamus 42 punktus. Posma uzvarētājs Latvala ierindojas piektajā vietā.

WRC2 klasē tuvu uzvarai bija "Škoda" komanda, kas atgriezusies pasaules čempionātā pēc divu gadu pārtraukuma un startēja ar jauno "Fabia R5" modeli. Esapeka Lapi tomēr palika otrajā vietā, uzvaru gūstot Naseram Al-Atijam.

Pasaules čempionāta sestais posms notiks no 12. līdz 14. jūnijam Sardīnijā.

"Rally de Portugal 2015" rezultāti

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen3:30:35.3
2Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen+8.2
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen+28.6
4Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+48.7
5Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord+1:56.8
6Daniel SordoHyundai MotorsportHyundai+2:27.9
7Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+2:32.2
8Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai+2:54.3
9Robert KubicaRK World Rally TeamFord+4:39.1
10Martin ProkopJipocar Czech National TeamFord+7:31.2

WRC kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1Sébastien Ogier105
2Andreas Mikkelsen63
3Mads Østberg57
4Kris Meeke47
5Jari-Matti Latvala46
6Elfyn Evans41
7Daniel Sordo38
8Thierry Neuville35
9Martin Prokop27
10Ott Tänak22
11Hayden Paddon14
12Khalid Al-Qassimi8
13Nasser Al-Attiyah6
13Abdulaziz Al-Kuwari6
15Sébastien Loeb6
16Diego Dominguez4
17Yuriy Protasov2
18Robert Kubica2
19Nicolás Fuchs2
19Gustavo Saba2
21Jari Ketomaa1
22Federico Villagra1
VietaKomandaPunkti
1Volkswagen Motorsport103
2Citroën Total Abu Dhabi WRT85
3Hyundai Motorsport85
4M-Sport World Rally Team71
5Jipocar Czech National Team32
6Volkswagen Motorsport II15
7Hyundai Motorsport N9
8FWRT s.r.l.3

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.