Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Global Rallycross" beidz pastāvēšanu un iesūdz tiesā "Subaru"

"Global Rallycross" beidz pastāvēšanu un iesūdz tiesā "Subaru"
Foto: Red Bull Global Rallycross

ASV bāzētā “Global Rallycross” (GRC) čempionāta rīkotāji paziņojuši par tā pastāvēšanas izbeigšanu. Lēmums stājas spējā nekavējoties.

Pēc pagājušās sezonas “Red Bull” sponsorēto čempionātu pameta vadošās komandas, bet arī bez tā “Global Rallycross” bija finansiāla rakstura grūtības.

Sākotnēji tika atcelts Lūivilā, Kentuki plānotais pirmais posms, līdz ar to sezonai bija jāsākās Lankasteras trasē, kas atrodas Ņujorkā. Apstiprināts, ka arī šīs sacensības nenotiks un oficiāli paziņots par visa čempionāta atcelšanu.

“Mēs saņēmām informāciju no “Red Bull Global Rallycross” rīkotājiem, ka tie slēdz 2018. gada čempionātu,” sociālajos tīklos ziņo Lankasteras posma rīkotāji. “Viņi cer reorganizēties un atgriezties 2019. gadā. GRC nākamajā nedēļā sāks atmaksāt naudu par pārdotajām biļetēm.”

Nespējot rast kompromisu ar GRC vadību, sākumā čempionātu pameta “Honda”, tad sekoja “Volkswagen” un “Subaru”, vēlāk arī gandrīz visas pārējās “Supercar” klases komandas. Čempionāta rīkotāji jau vērsušies tiesā pret “Subaru” Amerikas nodaļu, jo sākotnēji tā bija paudusi uzticību un gatavību piedalīties 2018. gada sezonā, bet vēlāk lēmusi aiziet.

Sākotnēji bija plānots “Supercar” kategoriju likvidēt, tās vietā ieviešot “Gold” klasi, kur tiktu startēts ar uzlabotām “Lites” sacīkšu mašīnām. Tagad čempionātu nolemts slēgt pavisam.

Iepriekšējās trīs sezonas par “Global Rallycross” čempionu kļuva amerikāņu pilots Skots Spīds.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.