Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Brāļiem Velmēm neveiksmīgi noslēdzas Maskavas rallija šovs

Brāļiem Velmēm neveiksmīgi noslēdzas Maskavas rallija šovs
Foto: Māris Stiprais

Ar Petra Borodina uzvaru noslēdzies ikgadējais Maskavas rallija šovs. Vēl pirms noslēdzošā ātrumposma par goda pjedestālu cīnījās brāļi Ivars un Andris Velmes, taču pēdējā posmā ekipāžas automašīnai uzsprāga riepa, kā rezultātā tika zaudēts daudz laika.

Jau ziņojām, ka uz starta izgāja vairāki latviešu sportisti. Uz starta izgāja brāļi Ivars un Andris Velmes (''Audi Quattro''), Lauris Mezītis/Ģirts Kārkliņš (''LADA-2107''), kā arī Māris Neikšāns, kurš bija stūrmanis Dmitrijam Koroļovam, kurš debitēja pie Neikšāna komandas ''Ford Fiesta R5'' stūres.

Shakedown posmā daudziem par pārsteigumu Velmes, kuri startēja ar 400 Zs jaudīgo ''Audi Quattro'', uzrādīja trešo ātrāko laiku. Pavisam kopā vienā dienā sportistiem bija jāaizvada četri posmi (nedaudz virs 30 km). Kā ziņo organizatori, tad sacensību starts atlikās par vairāk nekā trīs stundām, jo pa ielu, kuru sportistiem vajadzēja šķērsot, uz sarkano laukumu militārās parādes treniņam tika transportēti tanki.

Pēc diviem ātrumposmiem līderis bija Petrs Borodins, kuram desmit sekundes zaudēja bijušais WRC pilots Jevgēņijs Novikovs, kurš arī trasē devās ar ''Audi Quattro''. Trešais tobrīd bija Ivars Velme, kamēr Mezīša ekipāža tehnisku iemeslu dēļ bija spiesta izstāties.

Pēc trešā posma izstājās Novikovs. Noslēdzošajā ātrumposmā, kas risinājās pa slapju trasi, Velmes automašīnai trīs kilometrus pirms finiša pārplīsa riepa. Pēc rallija ekipāža atzina, ka tobrīd, kad riepa pārplīsa, sajūtas esot bijušas, ka ir nolūzis ritenis, tāpēc ekipāža apstājās. Kad tika secināts, ka riepa ir tikai caura, tika nolemts braukt tālāk, taču beigās finišā tika zaudēts vairāk nekā divas minūtes, kas kopvērtējumā ekipāžu atsvieda uz 16.vietu. Kā zināja teikt Ivars, ja ekipāža būtu turpinājusi braukt un neapstātos, iespējams, tā spētu kāpt uz goda pjedestāla savā klasē.

Uzvaru izcīnīja Kazahstānas sportists Borodins (''Subaru Impreza N4''), aiz sevis atstājot Aleksandru Vasiļjevu (''Subaru Impreza WRX STI N4'') un Ivanu Lavrinenko (''Subaru Impreza 4000Н''). Diemžēl sacensību finišu nesasniedza Koroļovs/Neikšāns.


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.