Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks par pārkāpumu Montekarlo WRC rallijā saņem nosacītu sodu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanaks par pārkāpumu Montekarlo WRC rallijā saņem nosacītu sodu
Ota Tanaka automašīna servisa parkā

Igauņu rallija braucējs Ots Tanaks, kurš Montekarlo WRC rallijā bija spiests izstāties, par pārkāpumu saņēmis nosacītu sodu.

Atgādināsim, ka Tanaks rallija devītajā un desmitajā ātrumposmā pārsita savas automašīnas riteņus. Lai arī sportists sasniedza servisa parku, vēlāk kļuva zināms, ka Tanaks sacensības vairs nevar turpināt, jo pēc noteikumiem automašīnas visiem diskiem jābūt ar gumiju, taču Tanaka automašīnai viens pārsistais ritenis bija bez gumijas.

Kā vēlāk noskaidrojies, tad Tanaks pārkāpa WRC sporta noteikumu 34.1.5. pantu, kurā teikts, ka: ''Ceļa posmā, kas ir koplietošanas ceļš, un ātrumposma startā sacensību dalībnieka automašīnu drīkst vadīt tikai ar četriem brīvi rotējošiem riteņiem, kuriem virsū ir gumija. Jebkura automašīna, kas neatbilst šim pantam, tiks uzskatīta kā izstājusies. Par šo pārkāpumu var piemērot papildus sodu.''

Tāpat Tanaks ar šo braucienu uz servisa parku pārkāpa FIA Starptautiskā Sporta kodeksa 12.2.1.h pantu, kas saistīts ar jebkādu nedrošu rīcību vai saprātīgu pasākumu nepildīšanu, tādējādi radot nedrošu situāciju.

Par šo pārkāpumu Tanaks saņēma nosacītu sodu. Ja šī gada laikā atkārtosies šāds pārkāpums no igauņa puses, tad viņam aizliegs piedalīties vienā WRC posmā.

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...
go4speeed.lv