Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē kļūst par Montekarlo WRC līderi, Tanaks smagajā avārijā nav guvis nopietnas traumas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē kļūst par Montekarlo WRC līderi, Tanaks smagajā avārijā nav guvis nopietnas traumas
Sebastjans Ožjē. Foto: Sophie Graillon

Pēc Montekarlo WRC rallija divām dienām līderis ir seškārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē no ''Toyota'' komandas, kuram seko komandas biedrs Elfins Evans un ''Hyundai'' pilots Tjerī Noivils.

Rallijs ceturdien iesākās ar diviem viltīgiem nakts ātrumposmiem (42,96 km). Pēc tiem par līderi kļuva Noivils, kuram 19 sekundes zaudēja Ožjē, bet 25 sekundes atpalika Ots Tanaks. Kalle Rovanpera, kuram šīs Montekarlo bija debijas sacīkstes pie WRC auto stūres, bija septītais, atpaliekot minūti un 18 sekundes. Tikmēr vēl viens debitants lietuvietis Deividas Jocius Noivilam pēc pirmās dienas zaudēja četrarpus minūtes.

WRC2 klasē līderis bija Mads Ostbergs, kuram 21 sekundi zaudēja Ole Kristians Veibijs, kamēr Nikolajs Grjazins, kuram šī arī ir debija Montekarlo, brauca ļoti piesardzīgi, kopvērtējumā Ostbergam zaudējot gandrīz divas minūtes.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Pirmie trīs dienas ātrumposmi pārsvarā norisinājās pa sausu trasi, bet bija vietas, kur trasi klāja ledus. Rīta sekcijas visos trīs posmos ātrākais bija ''Toyota'' pilots Elfins Evans, kurš tādējādi pārņēma vadību Montekarlo rallijā. 8,9 sekundes viņam zaudēja Tjerī Noivils, bet 9,7 sekundes atpalika Sebastjans Ožjē.

Atgādināsim, ka pamatīgu avāriju pie 180 km/h liela ātruma ceturtajā ātrumposmā piedzīvoja igaunis Ots Tanaks, kurš izlidoja no trases un uzmeta vairākus kūleņus. Lai arī sportisti nopietnas traumas neguva, viņi tika nogādāti slimnīcā, lai veiktu pārbaudes. Ārsti atzina, ka sportistiem nekas nekait, bet drošības labad viņi šo nakti pavadīja slimnīcā.

Pēc servisa parka sportistiem vajadzēja veikt jau no rīta veiktos posmus, kas, salīdzinot ar rītu, bija ļoti netīri, jo uz ceļa tika samesta grants, kā arī vietām trase bija slapja, jo kusa ledus un sniegs. Ātrākais atkārtotajos posmos bija Ožjē, kurš pārņēma vadību rallijā. Otrais pēc divām dienām ir Evans, bet trešais - Noivils. Augsto piekto vietu ieņem Rovanpera, kurš atklāja, ka viņš turpina mācīties un apgūt šo ralliju.

Notikumiem bagāta diena izvērtās WRC2 klasē. Līderis Mads Ostbergs dienas pirmajā posmā kādā no līkumiem saslīdēja un aizķēra klinti, tādējādi pārsitot riteni, kuru viņš bija spiests mainīt ātrumposmā. Sportists zaudēja daudz laika un atkrita uz trešo vietu. Diemžēl vēlāk līdzīgs liktenis piemeklēja Ole Kristianu Veibiju, kurš arī pārsita riteni. Tas vadību ļāva atgūt Ostbergam, kamēr Veibijs tagad ir otrais. Trešo vietu ieņem Nikolajs Grjazins, kurš zaudē nepilnas divas minūtes.

Starp visām RC2 klases automašīnām (R5) pirmais ir Eriks Kamillī. Astotais ir Latvijas rallija čempions Olivers Solbergs (+2:47.1), bet devītais - Grjazins (+3:23.2).

Sestdien sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi (75 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sebastjans OžjēToyota Yaris WRC1:43:31.5
2.Elfins EvansToyota Yaris WRC+1.2
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+6.4
4.Sebastjans LēbsHyundai i20 Coupe WRC+1:06.9
5.Esapeka LapiFord Fiesta WRC+1:57.2
6.Kalle RovanperaToyota Yaris WRC+2:19.2
7.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+5:18.7
8.Ēriks KamillīCitroën C3 R5+8:06.2