Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs riskē un izkrīt no pirmā trijnieka, Tanaks pārplēš riepu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs riskē un izkrīt no pirmā trijnieka, Tanaks pārplēš riepu
Sebastjēns Lēbs. Foto: Aurélien Vialatte Photography

Pēc aizvadītiem piektdienas ātrumposmiem WRC sezonas atklāšanas posmā Montekarlo rallijā par uzvaru cīnās Sebastjēns Ožjē un Tjerī Noivils, kurus pēc aizvadītiem astoņiem ātrumposmiem šķir tikai divas sekundes. Pēdējā dopā trešo pozīciju pazaudēja Sebastjēns Lēbs.

Rallijs startēja jau ceturtdienas vakarā, kad tika veikti pirmie divi nakts ātrumposmi. Pēc tiem vadībā atradās Ots Tanaks ("Toyota"), kamēr Ožjē ("Citroen") un Noivils ("Hyundai") viņam sekoja otrajā un trešajā vietā. Sestdien sportisti viltīgajos Francijas Alpu ceļos veica piecus no plānotajiem sešiem ātrumposmus, jo vienu atcēla skatītāju drošības dēļ - tie bija sastājušies bīstamās vietās.

Pirmajā no dienas dopiem uzvarēja Lēbs ("Hyundai"), kurš atgriezies rallijā pēc ilgāka pārtraukuma, kamēr vadību pārņēma Noivils. Tanaks tobrīd noslīdēja uz otro pozīciju, bet pēc nākamā ātrumposma - jau uz trešo, jo garām tika arī Ožjē.

Pēc servisa parka veiktajā Montekarlo rallija sestajā ātrumposma izmaiņas pirmajā trijniekā nenotika, bet Lēbs, riepu izvēles rezultātā, no ceturtās pozīcijas noslīdēja uz septīto. Tikmēr sliki labi strādāja septītajā dopā, kur pieredzējušais francūzis bija ātrākais un pacēlās uz trešo vietu kopvērtējuma tabulā. Ožjē tobrīd pakāpās uz pirmo vietu, apsteidzot Noivilu.

Dienas noslēdzošajā dopā Noivils uzvarēja, bet Ožjē saglabāja vadību kopvērtējumā - abu starā vien divas sekundes. Riepu dēļ atkal laiku zaudēja Lēbs, atkrītot uz piekto vietu un palaižot priekšā gan Andreasu Mikelsenu ("Hyundai"), gan Jari-Mati Latvalu ("Toyota"). Kamēr pirmās divas ekipāžas krietni atrāvušās, starp Mikelsenu, Latvalu un Lēbu tagad vien astoņas sekundes. Tanaks septītajā dopā pārdūra riepu un dienu pabeidzis septītais.

Sestdien Montekarlo rallijā jāaizvada četri ātrumposmi, bet svētdien - vēl četri.

Montekarlo rallija rezultāti pēc 8. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēCitroën C3 WRC1:37:17.3
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+2.0
3.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+1:17.7
4.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1:25.1
5.Sebastjēns LēbsHyundai i20 Coupe WRC+1:25.9
6.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+1:47.5
7.Ots TanaksToyota Yaris WRC+2:34.9
8.Kriss MīkeToyota Yaris WRC+5:33.0
9.Gass GrīnsmitsFord Fiesta R5+7:00.1
10.Joans BonatoCitroën C3 R5+7:06.7

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati