Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē uzvar WRC sezonas atklāšanas posmā Montekarlo rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē uzvar WRC sezonas atklāšanas posmā Montekarlo rallijā
Sebastjans Ožjē
Foto: rte.ie

Ar "Volkswagen" pilota Sebastjana Ožjē uzvaru noslēdzies pasaules rallija čempionāta pirmais posms. Pārējās vietas uz pjedestāla aizņēma viņa komandas biedri Jari-Mati Latvala un Andreass Mikelsens.

Lielākā uzmanība sacensību pirmajā daļā tika pievērsta vecmeistara Sebastjana Lēba un pašreizējā čempiona Ožjē duelim. Kamēr pārējie strauji atpalika, abi talantīgie francūži sacentās savā starpā. Lēbam, kurš atgriezies WRC uz vienu posmu pēc 15 mēnešu pauzes, dažbrīd par labu nospēlēja zemā starta vieta, izdevās noturēties vadībā līdz piektdienai, kad vadību pārņēma Ožjē.

Mēģinādams atgūt vadību, Lēbs kļūdījās bremzējot un nolauza riteni, pabeidzot cīņu par augstām vietām. Tikmēr Ožjē attapās pārliecinošā vadībā, jo Latvala tobrīd atpalika jau 1 minūti un 45 sekundes. Lai gan sestdien soms ievērojami pietuvojās, samazinot atstatumu līdz 42 sekundēm, svētdien viņš atkal atpalika un finišēja otrais, zaudējot 58 sekundes. Tālu aizmugurē viņiem finišēja Mikelsens, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk par 2 minūtēm.

Ceturto vietu sacensībās guva "Citroen" pilots Madss Ostbergs, kura komandas biedriem nepaveicās. Kriss Mīke cīnījās par pjedestālu, kad piektdien arī salauza piekari, tāpat kā Lēbs. Mikelsenu vēl sestdienas rītā cerēja apdraudēt Ots Tanaks, kurš tobrīd zaudēja vien 10 sekundes, taču arī igauni piemeklēja neveiksme - viņš avarēja, ieslīdot grāvī.

Uz augstu vietu varēja cerēt Roberts Kubica un ātrums viņam bija labs, par ko liecina uzvaras vairākos ātrumposmos, taču jau ceturtdienas vakarā mašīnai radās problēmas ar elektrību. Savukārt svētdien polis salūzušu bremžu dēļ ietriecās sienā.

Pirmo sešinieku Montekarlo rallijā noslēdza "Hyundai" braucēji, Tjerī Noivilam tikai pēdējā ātrumposmā pakāpjoties uz piekto vietu, bet Danijam Sordo nokrītot uz sesto. Tanaka pārstāvētās "M-Sport" komandas otrs pilots Elfins Evanss finišēja septītais, bet Lēbs rallija beigu daļā pacēlās uz astoto vietu. Devītais sacīkstes beidza Martins Prokops, bet Mīke noslēdza pirmo desmitnieku.

WRC2 ieskaitē uzvara pērnā gada WRC3 čempionam Sebastjanam Lafevrē.

Montekarlo rallija rezultāti

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen3:36:40.2
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen+58.0
3.Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen+2:12.3
4.Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+2:43.6
5.Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai+3:12.1
6.Daniel SordoHyundai MotorsportHyundai+3:12.9
7.Elfyn EvansM-Sport World Rally TeamFord+5:23.7
8.Sebastien LoebCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+8:34.7
9.Martin ProkopJipocar Czech National TeamFord+9:54.8
10.Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+10:55.6

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com