Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: ''Sarunas par nākamo gadu notiek, bet skaidrības vēl nav''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs: ''Sarunas par nākamo gadu notiek, bet skaidrības vēl nav''
Reinis Nitišs
Foto: World RX

Pasaules rallijkrosa čempionātā sportistiem vēl jāaizvada viens posms, kas šajās brīvdienās notiks Argentīnā. Uz starta izies arī divi Latvijas braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Kā pirms došanās uz Argentīnu sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja Reinis, tad skaidrības par nākamo gadu viņam vēl neesot.

Latvijas RX posmā Reinis startēja Olsbergs MSE komandas sastāvā. Lai arī sākotnēji pēc Latvijas posma bija doma, ka sezona Reinim beigsies, tā tomēr nenotika, jo Vācijas posmā Reinis no Olsbergs MSE komandas saņēma piedāvājumu startēt Argentīnā. Reinis atzina, ka no šāda piedāvājuma bija grūti atteikties, tāpēc viņš startēs šajā posmā.

Vācijas posmā Reinis nestartēja, taču sportists bija ieradies trasē, lai jau ievirzītu sarunas par nākamo sezonu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Reinis stāsta, ka sarunas notiek gandrīz ar visām komandām, taču skaidrības neesot, jo katrai pusei ir savs skatījums un savi priekšlikumi.

''Sarunas par nākamo sezonu notiek jau kādu laiku. Ja pagājušajā gadā mēs nebijām ne par ko informēti, kā arī mēs nokavējām brīdi, kad komandas un braucēji sāka runāt par nākamo gadu, tad šogad mēs zinām stipri vairāk, kas notiek apkārt. Taču šobrīd tās sarunas ir nogaidošas. It kā sarunājām sazināties atkārtoti, bet, kad tas tiek izdarīts, termiņi tiek pagarināti. Šobrīd visi sāk veikt kaut kādas pārrunas," stāsta Reinis Nitišs, kurš piebilda, ka izmaksas, lai startētu Pasaules RX, strauji pieaug.

''Diemžēl jāsaka, ka izmaksas pasaules rallijkrosa čempionātā ar katru gadu paliek aizvien lielākas. Tās summas, ko šobrīd komandas prasa no braucējiem, ir ļoti augstas, un mēs tās nevaram atļauties samaksāt.''

Ja iepriekš Reinim plānā bija tikai startēšana Pasaules RX čempionātā, tad nākamgad sportists neizslēdz iespēju startēt Eiropas rallijkrosa čempionātā. ''Par nākamo gadu skaidrības vēl nav. Ir vairākas iespējas, kur varēt braukt. Varbūt startēsim Eiropas RX čempionātā, kur ir pieci posmi, kas ļoti ievērojami samazina izmaksas. Varbūt paralēli nobrauksim kādu Pasaules RX posmu. Šobrīd izskatām visus variantus un iespējas,'' tā Reinis, kurš šobrīd paralēli ļoti aktīvi strādā pie nākamā gada budžeta.

Atgādināsim, ka nesen tika izveidota RX Academy jaunajiem rallijkrosa braucējiem. Jaunizstrādā programma kļūs par jauno rallijkrosa talantu pirmo soli pasaules čempionu titula virzienā. RX Academy 2017. gadā tiks aizvadīts līdztekus Somijas rallijkrosa čempionāta pieciem posmiem. Par RX Academy dalībnieku mentoriem izraudzīti FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu uzvarētāji Andrēass Bakerūds, Reinis Nitišs un Tomass Heikinens, 2017. gada programmai galvenokārt fokusējoties uz Skandināvijas, Baltijas un Krievijas braucējiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-24 18:31, pirms 7 gadiem
Nav jau sportists! Autovadītājs.

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:33, pirms 7 gadiem
Būtu palicis all-inkl.. būtu attīstījuši auto un tagad bēdu nezinātu. Timo ar Seat pēdējā posmā būs augstāk par Reini..