Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sesks: "Ir labi būt čempionam, bet uzvarēt mājas rallijā būs vēl svarīgāk"

Sesks: "Ir labi būt čempionam, bet uzvarēt mājas rallijā būs vēl svarīgāk"
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Foto: "LMT Autosporta Akadēmija"

Latviešu rallija talants Mārtiņš Sesks ir ļoti priecīgs par triumfu Eiropas rallija čempionātā "Junior U27" grupā, tomēr viņš neaizmirst, ka jau pēc trim nedēļām gaidāms etaps viņa dzimtās Liepājas apkārtnē un uzvarēt tajā būs tikpat svarīgi.

Seska un Renāra Franča ekipāžai pirms čempionāta pēdējiem diviem etapiem bija ļoti liels pārsvars pār konkurentiem. Kaut Polijas rallijā ekipāža pamanījās divreiz avarēt, pēc etapa izrādījās, ka tāpat ir bijis pietiekami, lai garantētu čempionu titulu. Sesks, kurš pavisam nesen svinēja 19. dzimšanas dienu, kļuvis par visu laiku jaunāko Eiropas čempionu.

FIA ERC "Junior U27" klasē, rēķinot sezonas kopvērtējuma punktus, ņem vērā četrus no sešiem posmiem. Liepājnieku ekipāža bija cītīgi strādājusi, sezonas laikā iekrājot lielu punktu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem, un tādējādi nodrošinot, ka finālposmā Liepājā viņus apsteigt vairs nebūs iespējams.

"Apsveicam Mārtiņu, kurš sezonas gaitā guvis tik neiedomājamus panākumus. Viņš ir ne tikai milzīgs jaunais talants, bet arī saprātīgs puisis, kurš vēlas mācīties un smagi strādā ar sevi," izteicies "Opel Motorsport" direktors Jorgs Šrots. "Lai arī tituls ir iegūts, svarīgi būs uzvarēt rallijā Liepājā. Sacensības savās mājās katram sportistam ir gan goda lieta, gan liela atbildība."

"Es patiešām priecājos par titula iegūšanu. Kopā ar "ADAC Opel Rallye Junior Team" atkal spējām parādīt milzīgo automašīnas "Opel Adam R2" potenciālu. Protams, būtu vēlējies svinēt šo triumfu ar labu rezultātu šajās sacensībās, taču diemžēl reizēm plāni nepiepildās. Mēs bijām ātri Polijas ceļos, bet pieļāvu divas kļūda, kas bija pārāk daudz," stāstīja Sesks. "Gribu pateikties savai komandai, kas sestdien salaboja mašīnu, lai mēs varētu iziet trasē arī svētdien. Labi apzinos, ka bez cilvēkiem man apkārt šis tituls un uzvara nebūtu bijusi iespējama."

"Nākamais ir posms mājās. Jāturpina strādāt - ir labi būt čempionam, bet vēl labāk ir uzvarēt ralliju mājās," intervijā "Eurosport" piebilda latvietis.

“Pirms gada pat īsti nedomājām, ka tas ir iespējams, bija tikai vēlme piedalīties Eiropas rallija čempionātā un parādīt, ka Mārtiņš ir ātrs un talantīgs. To, ka jau pirmajā gadā izcīnīs titulu, neviens pat nesapņoja. Tagad, atskatoties uz sezonu kopumā, redzam, ka viss notiek likumsakarīgi un atbilstoši ieguldītajam darbam un pūlēm. Viss ir nopelnīts un izcīnīts. Prieks, ka būs finālposms Liepājā. Visi rallija fani varēs savām acīm redzēt un novērtēt, ko spēj mūsu ekipāža,” atklāja "LMT Autosporta Akadēmijas" vadītājs Dainars Dambergs.

Kā vēstīts, sestdien rallija ekipāža uzvarēja otro ātrumposmu un par 7,1 sekundēm apsteidza komandas biedru Tomu Kristensonu no Zviedrijas, trešajā ātrumposmā par 1 sekundi zaudēja zviedriem. Savukārt ceturtajā ātrumposmā latvieši piedzīvoja avāriju un kūleni, kā rezultātā tika pieņemts lēmums doties uz servisa parku. Tur "Opel Motorsport" komandas mehāniķi vairākas stundas auto laboja, novēršot visus defektus, un svētdien automašīna bija gatava startam. Svētdienas pirmos divus ātrumposmus Sesks/Francis uzvarēja, dienas otrajā ātrumposmā apsteidzot zviedrus pat par 9,6 sekundēm. Taču 12. ātrumposmā tika pieļauta kļūda, kam sekoja negadījums, un sacensības turpināt vairs nebija iespējams.

"Rally Liepāja", noslēdzot Eiropas čempionāta sezonu, notiks jau 12. - 14. oktobrī Liepājā. “Rally Liepāja” būs arī "ERC Junior U27" finālposms.

Latvija pie Eiropas čempiona titula autosportā tikusi otro nedēļu pēc kārtas, jo septiņas dienas pirms Seska tādu izcīnīja rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs.


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.