Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Minirallijs ''Latvija'' – ātrumposms Raganu katlā un vēsturiskie auto

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Minirallijs ''Latvija'' – ātrumposms Raganu katlā un vēsturiskie auto
Foto: Raimonds Bērziņš

3.novembrī ar miniralliju “Latvija” finišēs 2018.gada sezona sacensību sezona Latvijas Minirallija kausa izcīņā standarta automobiļu grupā.

Gandrīz visi septiņi minirallija ātrumposmi tiks izvietoti Biķernieku trasē.  Dalībniekiem un skatītājiem jau tagad varam pačukstēt, ka  viens no sacensību ātrumposmiem norisināsies leģendārajā Raganu katlā.

Minirallija “Latvija” distancē  organizatori ir iekļāvuši arī regularitātes ātrumposmu, kur svarīgāka būs ekipāžas precizitāte, nevis ātrums (Latvijas minirallija kausa dalībniekiem šis  ātrumposms kopvērtējuma rezultātu neietekmēs). Šī ātrumposma atrašanās vietu sacensību rīkotāji pagaidām nolēmuši paturēt noslēpumā.
Kā atklāj sacensību rīkotājs  Jānis Krastiņš, minirallija dalībnieku pulks solās būt gana kupls un uz starta Biķerniekos  plāno stāties ne viens vien Latvijā pazīstams autosportists.

Bez jau ierastajām ieskaites grupām  minirallijā “Latvija 2018” dalībniekiem būs arī iespēja  sacensties vēl divās papildus klasēs.

VIP&OPEN klasē  piedalīsies  rīkotāja uzaicinātie sportisti ar ielas vai sporta automašīnām, kā arī rallija vai rallijsprinta sporta automašīnas, kurām ir izsniegta Sporta automašīnas tehniskā pase.

Iespēja pirms  “ziemas miega” doties sacensību trasē būs arī sportistiem, kuru rīcība ir automašīnas ar un bez drošības karkasiem, kuras ražotas pirms  1997.gadu un šie dalībnieki sacentīsies Historic OPEN vērtējumā.
Ņemot vērā paredzēto sacensību norises laiku – 3.novembri, ir skaidrs, ka laikapstākļi var būt neprognozējami, līdz ar to minirallijs “Latvija” prasīs no dalībniekiem prasmi pielāgoties dažāda veida trases segumam.
Minirallija “Latvija 2018” nolikums jau ir publicēts sacensību oficiālās informācijas vietnē www.4.rati.lv, turpat sākusies arī dalībnieku reģistrācija.

Jāpiebilst, ka sacensībām ir izveidota sava mājas lapa – Minirallijs Latvija 2018 | Biķernieku trase |..., kur gan dalībniekiem, gan skatītājiem būs iespēja sekot līdzi jaunākajiem notikumiem saistībā ar miniralliju “Latvija 2018”.

Informāciju sagatavoja: 
Dace Janova, minirallija “Latvija 2018” informatīvas komunikācijas vadītāja