Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vācijas rallijā uzvar beļģis Noivils, Latvalam neveiksme

Rolands Eliņš

Vācijas rallijā uzvar beļģis Noivils, Latvalam neveiksme
Tjerī Noivils
Foto:AP/Scanpix

Beļģijas autosportists Tjerī Noivils haotiskā un notikumiem pārpilnā WRC rallija Vācijas posma pēdējā dienā guvis savu pirmo uzvaru karjerā šajā prestižajā klasē, bet soms Jari-Mata Latvala avarēja un zaudēja lielisku iespēju pietuvoties kopvērtējumā līderim Sebastjanam Ožjē.

Sebastjans Ožjē Vācijas posmu nez vai atcerēsies pārāk pozītivi, jo avārijai pirmajā dienās, kas izsita viņa no cīņas par uzvaru, sekoja avārija otrajā dienā, kas nogādāja slimnīcā gan viņu, gan viņa stūrmani. Samērā drošu vadību bija pārņēmis Ožjē sīvākais konkurents kopvērtējumā Jari-Mata Latvala, taču ar to izrādījās par maz.

Latvala cieta avāriju jau pirmajā no šodienas četriem ātrumposmiem, un posma vadība pārgāja pie brita Krisa Mīka. Likteņa ironija gan nesaudzēja arī Mīksu, kurš ietriecās sienā nākamajā ātrumposmā. Nu līdera godā jau bija beļģis Tjerī Noivils, kurš bija cietis avāriju pašā pirmajā posmā. Viņam vairs nekas nepatraucēja, un otrajā vietā esošais spānis Dani Sordo tika apsteigts par 40,7 sekundēm. Savukārt trešais palika Andreass Mikelsens.

Kopvērtējumā līdz ar to 44 punktu pārsvaru saglabā Ožjē, savukārt šodienas uzvarētājs Noivils ir pakāpies uz dalīto piekto vietu. Šī ir pirmā reize šosezon, kad posmā uzvaru izcīnīja kāds cits, nevis Ožjē vai Latvala.

Vācijas WRC rallijs

V.SportistsValstsLaiks
1.T. NoivilsBeļģija3:07:20.2
2.D. SordoSpānija+40.7
3.A. MikelsensNorvēģija+58.0
4.E. EvanssLielbritānija+1:03.6
5.M. HirvonensSomija+1:10.5
6.M. OstbergsNorvēģija+1:22.7

Kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.S. OžjēFrancija187
2.J. LatvalaSomija143
3.A. MikelsensNorvēģija110
4.M. OstbergsNorvēģija74
5.M. HirvonensSomija73
5.T. NoivilsBeļģija73

Izmantotie resursi:
Neuville nets maiden win in Germany - wrc.com

  +1 [+] [-]

, 2014-08-24 20:23, pirms 10 gadiem
Eh, Latvala... Tāda iespēja bija, bet nu vienīga škrobe...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-24 21:56, pirms 10 gadiem
Pirmajās divās vietās Hyundai !

     [+] [-]

, 2014-08-24 22:25, pirms 10 gadiem
Man šķiet ka šī ir neveiksmīgākā izstāšanās Latvalam. Pagajušgad arī izstājās līdzīgā situācijā- bet tad nebija tik liels pārsvars un gāja kā pa celmiem gonkā.. Bet nu nemāk Latvala atlaist gāzi kad to vajadzētu, atšķiribā no Ožjē. Nu kur viņam šorīt bija jānesās- jātēlo varonis visos dopos, būt baigam vecim parādīt ka lielais pārsvars Tevi neietekmē?!! Nu tagad arī noraka izredzes cīnīties par titulu, otras tādas iespējas nebūs!!! Malači Hyundai, tikai cik ilgi atkal būs jāgaida līdz nakamajai uzvarai, izskatās ka apaļu gadu... Manuprāt šī ir pedejā sezona Hirvonenam, zaudēt jaunajam gurķim komandā tīrā cīņā- takoi pazor ! Malkolms gan izvairīgi runā par 2015 gadu sakarā ar Miko- varbut veiksies labāk utt. Evans toč būšot komandā nākamgad. Ostbergam sezonas gaitā arī iet arvien švakāk un švakāk...