Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

NEZ rallijkrosā Biķerniekos Nitišs piekāpjas somam Rajalam

NEZ rallijkrosā Biķerniekos Nitišs piekāpjas somam Rajalam
Nitišs NEZ rallijkrosā Biķerniekos
Foto: twitter.com/TraseBikernieki

Ar izcīnītu otro vietu "SuperCar" klases finālā Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta posmu jaunajā Biķernieku trasē noslēdzis pasaules čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs. Jānis Baumanis tehnisku problēmu dēļ finālā diemžēl nestartēja.

Pirmajā "SuperCar" klases pusfinālā svētdien Biķernieku rallijkrosa trasē uzvarēja soms Joni-Peka Rajala ("Mitsubishi Mirage"), kurš pārliecinoši uzveica savu tautieti Villi Mikolu ("Ford Fiesta"), bet trešo vietu guva Jānis Baumanis ("Ford Fiesta") no Latvijas, kurš tāpat kā Nitišs, ir pasaules čempionāta dalībnieks. Ceturtajā vietā pusfinālu noslēdza un līdz ar to finālā netika Aldis Zēbergs ("Toyota Corolla").

Tikmēr otrajā pusfinālā "SuperCar" klasē uzvaru guva Reinis Nitišs ("Škoda Fabia"), kurš pārliecinoši pievarēja somu Tēmu Patsi ("Ford Fiesta MK7"). Trešo vietu guva un finālā tika igaunis Andri Ouns ("Ford Fiesta MK7").

Finālsacīkstēs, par prieku vietējiem līdzjutējiem, sākotnēji vadību pārņēma Nitišs, taču soms Rajala viņu apdzina, turpinājumā līdera godu neatdeva un finišēja pirmais. Nitišs viņam finišā zaudēja 7 sekundes, somu braucējs Patsi no uzvarētāja atpalika 13 sekundes un ieguva trešo vietu. Aiz pirmā trijnieka palika Ouns un Mikola, bet Baumanis tehnisku problēmu dēļ finālā uz starta neizgāja.

"SuperCar" klases fināls

V.PilotsValstsAutoRez.
1.Joni-Pekka RajalaFINMitsubishi Mirage6 apļi
2.Reinis NitišsLATŠkoda Fabia+7.095
3.Teemu PatsiFINFord Fiesta MK7+13.477
4.Andri OunESTFord Fiesta MK7+22.702
5.Ville MikkolaFINFord Fiesta+1 aplis
-Jānis BaumanisLATFord FiestaNest.

"Super 1600" klasē dubultuzvara latviešiem. Pirmo vietu izcīnīja Eliss Dukaļskis ("Opel Astra Kit Car"), kurš finišā par nedaudz vairāk kā sekundi uzveica Reini Safonovu ("VW Polo"). Sākoties pēdējam aplim, Dukaļskis bija tikai trešais, taču spēja izvirzīties vadībā un uzvarēt. Trešo vietu izcīnīja igaunis Mihkels Varuls ("Peugeot 206"), kurš abiem latviešiem finišā zaudēja ievērojami, bet ceturtā finišēja norvēģiete Lise Marija Sandmo ("VW Polo"), kuru Dukaļskis pirms tam trasē sagrieza. Izstāšanos piedzīvoja igaunis Janno Ligurs ("Škoda Fabia"), bet diskvalifikāciju saņēma soms Kalle Markanens ("Mini Cooper").

"NEZ 2000" klases finālā par uzvarētāju kļuva norvēģis Kristians Sandmo ("Mazda RX8"), kurš par 5 sekundēm uzveica dānis Denisu Kristensenu ("Renault Clio II"). Artūrs Pumpurs ("Renault Clio"), kurš pirms kāda laika vairākās rallija sacīkstēs bijis Haralda Šlēgelmilha stūrmanis, spēja finālā tikt līdz trešajai vietai, nodrošinot sev pjedestālu, par spīti iebraukšanai betona sienā sacensību laikā. Aiz viņa palika latvieši Viesturs Tilgass ("Opel Ascona B") un Raimonds Mūrnieks ("VW Golf III"), bet sešinieku noslēdza norvēģis Hanss-Ola Froshaugs ("Honda Civic").

"Open" klasē par uzvarētāju kļuva norvēģis Ola Froshaugs ("Volvo S40 E18"), otro vietu, zaudējot 21 sekundi, guva soms Kristians Losleins ("BMW 318IS-Volvo"), bet trešo vietu un zemāko goda pjedestāla pakāpienu nopelnīja latvietis Edunds Ērglis ("BMW 320 E30"). Ceturtais finišēja soms Raimo Kautio ("Volvo S40"), savukārt izstāšanos piedzīvoja lietuvietis Danis Pilipavičs ("VAZ 2107") un zviedrs Mikaels Persons ("VW Golf IV-Volvo"). Parsons izstājās pēc avārijas pirmajā līkumā, bet Pilipavičs sacensības beidza vēlāk ar nolauztu riteni.

Biķernieku trasē notika arī īpašs BKSB fināls. Arī tajā, tāpat kā "SuperCar" klasē, uzvarēja soms Joni-Peka Rajala ("Mitsubishi Mirage"), aiz sevis atstājot Latvijas pārstāvjus Vasīliju Grjazinu ("Ford Fiesta"), Uģi Traubergu ("Citroen C4") un Aldi Zēbergu ("Toyota Corolla"). Bija paredzēts, ka BKSB finālā brauks arī Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, taču viņi uz starta neizgāja.

Tāpat Biķerniekos notika LADA RX sacīkstes, kur finālā uzvaru izcīnīja motokrosists un rallija braucējs Ronalds Baldiņš, aiz sevis atstājot Uģi Traubergu un Matīsu Vasilisu. Viņi visi startēja ar "VAZ 2106". Savukārt fināla sešinieku noslēdza Rūdolfs Smits ("VAZ 2101"), Jānis Bergs ("VAZ 2107") un igaunis Tomass Soe ("VAZ 2101").


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.