Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Autokrosa Lietuvas izbrauciens visu padara sarežģītu

Autokrosa Lietuvas izbrauciens visu padara sarežģītu
Foto: Valdas Čičinskas

Latvijas autokrosa čempionāta prognožu un spēku samēru kontekstā Baltijas čempionāta otrais posms Lietuvā ir radījis vairāk jautājumu nekā skaidrības. Ja kādam likās, ka pirmajā Latvijas posmā Smiltenē mēs uzzinājām šā brīža krosa spēku samērus, tad Šakjai pierādīja, ka otrais posms Vecpilī sestdien ir neprognozējams.

Visvairāk jautājumu radies pēc 2000 Super klases fināla Šakjai trasē. Tas, ka Edijs Ošs arī Smiltenē bija viens no diviem uzvaras pretendentiem, bija skaidrs, un varam tikai kolektīvi spļaudīties par Edija neveiksmi Smiltenes fināla pirmajā aplī, kad notrūka pusass. Toreiz ar atrāvienu uzvaru guva Juris Spīķis. Lietuvā viņš piektais no pieciem latviešiem, priekšā palaižot Ošu, Rūdolfu Bogenu (Smiltenē trešais), Rihardu Daini (Smiltenē ceturtais) un Mārtiņu Starku (Smiltenē otrais). Ar šo rezultātu Spīķa favorīta statuss sašķobījies? Vecpils sava seguma un konfigurācijas ziņā ir tuvāka Šakjai nekā Smiltenei, kas varētu likt domāt, ka Šakjai rezultāti vairāk uzrāda situāciju klasē nekā Smiltenes posms.

2000 Super klases rezultāti rada atbalsi arī citās ieskaitēs. Piemēram, Spīķa pozīciju atdošana Lietuvā var apstiprināt prognozi par Open 2500 klasi – krasi mainoties segumam un konfigurācijai tikpat krasi var mainīties arī Laura Unāma spēku samērs pret Smiltenē sakautajiem Intu Jeršovu, Jāni Dreimani, Jāni Kozlovski un pārējiem.

1600 klase Lietuvā nesniedza īpaši vairāk informācijas, jo par maz bija mūsējo. Noteikti augstu vērtējama juniora Krista Valtera gūtā otrā vieta. Aizdomīgi vājus rezultātus līdz finālam demonstrēja Andis Kļava, kurš tā īsti neuzspīdēja arī Smiltenē, lai gan rezultāti finišā nav slikti ne pavasarī, ne Lietuvā, zinot apstākļus. Tas, ko klasē izpilda Arnis Odiņš, gan ir bez saprotama izskaidrojuma. Skaidrs, ka Smiltenes uzvaru daudzi noraksta uz tehnikas pārsvaru. Tāpat viņš pats Šakjai uzvaru ar svešu VW Golf noraksta uz veiksmi, kuru lielā mērā sakārtoja paši lietuvieši ar neveiksmīgu braukšanu. Taču, lai cik cītīgi meklētu “ārējo spēku ietekmes” argumentus pret Odiņa sniegumu priekšpiedziņā, viņš ir vienīgais Latvijas autokrosa braucējs, kurš 2016. gada vasaras sezonā guvis divas uzvaras. Turklāt, lai nu kā, bet Baltijā, nevis vietējos mačos. Vecpilī Arnis būs atpakaļ zaļajā VAZ 2108. Vērosim!

Pat, ja Šakjai rezultātu tulkojums nav pareizs un Smiltene parādīja īstos rezultātus, Vecpils būs vairāk nekā intriģējošs posms. Jā, starp citu, sola arī negaisu dienas gaitā, kas reālo spēku samēru noskaidrošanu var atlikt līdz Brenguļiem.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.