Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

J.Baumanis: "Šogad startēšu ar to pašu auto, bet ziemā to esam uzlabojuši"

Juris Grīns
Juris Grīns

J.Baumanis: "Šogad startēšu ar to pašu auto, bet ziemā to esam uzlabojuši"
Jāņa Baumaņa "Super 1600" auto testos Vācijā
Foto: Rihards Baumanis

Pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempionāta bronzas medaļas ieguvējs "Super 1600" klasē Jānis Baumanis ("SET Promotion") ar sacensībām Montalegres trasē Portugālē šīs nedēļas nogalē, 25.-26.aprīlī, sāks 2015.gada Eiropas čempionātu, kurā latviešu sportists ar priekšējās piedziņas automašīnu "Renault Twingo" startēs "Super 1600" ieskaitē.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Jānis Baumanis aizvadījis trīs testu sesijas – Esteringas trasē Vācijā, kā arī de Drē un Falēras trasēs Francijā. Pirmajā testu sesijā uzsvars tika likts uz braukšanas iemaņu pilnveidošanu, savukārt nākamajos testos komanda jau eksperimentēja ar automašīnas regulējumiem un dzinēja programmām.

"Šogad startēšu ar to pašu automašīnu, ar kuru braucu pagājušajā gadā, taču pa ziemu tai veikti dažādi uzlabojumi, tostarp arī izmaiņas aerodinamiskajā paketē, ko vērīgākie līdzjutēji jau ir pamanījuši. Komanda starpsezonā ir lieliski pastrādājusi, un varu teikt, ka šogad braukt kļuvis vieglāk un automašīnā jūtos daudz labāk," stāsta Jānis.

Pirms gada Montalegres trasē Baumanis debitēja Eiropas rallijkrosa čempionātā, un savā pirmajā sacīkstē spēja izcīnīt augsto 3.vietu.

Jānis Baumanis šogad plāno startēt visos septiņos Eiropas čempionāta posmos, kā arī debitēs prestižākajā "Supercar" klasē. Šogad "Team Peugeot-Hansen" izveidotajā jauno talantu programmā "Team Hansen Talent Development" J. Baumanis ar pilnpiedziņas automašīnu aizvadīs trīs pasaules čempionāta posmus – 22.-24.maijā Lielbritānijā, 21.-23.augustā Norvēģijā un 2.-4.oktobrī Turcijā.

Atgādināsim, ka Jānis Baumanis 2014.gada sezonas deviņos posmos "Super 1600" klasē uz goda pjedestāla kāpa sešas reizes - trīs reizes tika izcīnīta uzvara, divas reizes braucējs bija otrais, bet vienu reizi ierindojās arī trešajā vietā. Kopvērtējumā latviešu braucējs izcīnīja 3.vietu.

Ar Baumaņa sacensību kalendāru iespējams iepazīties vietnē "janisbaumanis.com", kur iespējams piedalīties arī "Baumanis Motorsport" rīkotajās "Fanu sacensībās". To galvenā balva ir apmaksāts brauciens uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā, Frančakortas trasē.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport