Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vecpiebalgā notiks Latvijas Trofi reidu čempionāta 1. posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Vecpiebalgā notiks Latvijas Trofi reidu čempionāta 1. posms
Foto: 4rati.lv

Visi, kurus interesē un aizrauj 4×4 tehnika, azarts, prātam grūti aptverama šķēršļu pārvarēšana un tusiņš brīvā dabā, tiek aicināti uz apvidus automašīnu sacensībām “Signāls EM Trophy 2014″, kas notiks 26. aprīlī netālu no Vecpiebalgas. Šis būs Latvijas Trofi reidu čempionāta 2014. gada 1. posms.

Patīkams jaunums skatītājiem šogad būs tāds, ka viss skatāmais būs redzams vienuviet – sacensību bāzes vietā Madonas novada Liezēres pagasta “Lācos” (GPS koordinātes: N 57,03.356 E025,55.813). Tātad – vienkārši atbrauciet un pavadiet dienu iespaidīgas tehnikas un adrenalīna tuvumā. Sacensībās startēs TR1, Open un ATV, kā arī trīs “Dubļu ērgļa” kategoriju braucēji. Sacensības sāksies tūlīt pec desmitiem rītā un turpināsies visas dienas garumā līdz astoņiem vakarā.

Lai skatītāji nebūtu izsalkuši, visas dienas garumā darbosies bufete.

Kā jau ierasts iepriekš “4×4 Centrs” rīkotajās sacensībās, liela nozīme būs komandas stratēģiskajai domāšanai.

Tūrisma kauss norisināsies 8 stundu garumā, un šajā laikā dalībniekieki, atkarībā no pašu un automašīnas sagatavotības, varēs veikt “parasto” leģendu, “fotoleģendu” (jaunums!), veikt papildus sacensības un meklēt dažādus kontrolpunktus – gan dažādu objektu, gan ciparu izskatā. Un, ja leģendas ir veicamas jebkuram auto (ja vien stūrmanis māk strādāt), tad kontrolpunkti gan var ļoti atšķirties, un komandai pašai jāizdomā, vai ņemt vieglāk sasniedzamus, bet tālāk izvietotus kontrolpunktus, vai arī iesvīst kārtīgos bezceļos pie relatīvi netālu novietotiem punktiem.

Teorētiski visu paspēt atļautā kontrollaika ietvaros nevar, tāpēc arī teorētiski vajadzētu uzvarēt komandai nevis ar lielākajiem riteņiem, bet ar labāko domāšanu.

Tie, kas seko līdzi pieteikto dalībnieku sarakstam Trofi reids Latvijā , būs pamanījuši, ka Tūrisma kausam jau ir pieteikusies arī viena Igauņu ekipaža, bet būšot vēl vismaz divas. Cīņa būs interesanta un, cerams, ka, atšķirībā no pagājušā gada, mūsējie neļaus igauņiem ieņemt vietas uz goda pjedestāla!

Nobeigumā laikam vēl jāpiebilst, ka Madonas apkārtne ir ļoti bagāta ar dažādiem apskates objektiem, no kuriem netradicionālos ierasti piedāvāsim iepazīt 4×4 braucējiem. Piemēram, pamesta kolhozu laika maizes ceptuve, armijas daļa, pilskalni, pussagruvušas baznīcas, seni tilti un nezināmi tuneļi zem ceļa… Ne tikai “dubļu malšana”, bet arī tūrisms šī vārda vistiešākajā nozīmē! Un pie visa tā – skaistā, kalnainā Madonas apkārtne, un ar slīpumiem, pa kādiem Latvijas apstākļos nenākas braukt bieži.

Sportisti, tūristi, ģimenes un draugi – sūtiet pieteikumus (www.trofi.lv) un piedzīvojiet vienu no interesantākajām dienām jūsu mūžā!

Informāciju sagatavoja:
Edvīns Bauers,
4×4 Centrs

     [+] [-]

, 2014-04-24 12:51, pirms 10 gadiem
Madonas novada Liezēres pagasts nav Vecpiebalgā ...