Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijsprinta "Kalnamuiža 2014" dalībniekus sagaida ātri un gleznaini Kurzemes ceļi

Rallijsprinta "Kalnamuiža 2014" dalībniekus sagaida ātri un gleznaini Kurzemes ceļi
Foto: Mareks Seleņa

Rallijsprints "Kalnamuiža 2014", kas šogad notiks 9. un 10. maijā, dalībniekus izaicinās ar ātriem un gleznainiem Kurzemes ceļiem, kas sportistiem prasa demonstrēt augstu meistarību, taču vienlaikus sagādā arī lielu baudījumu.

Sacensību starts tiks dots 10. maijā plkst.13 "Piena muižā - Berghof", Skrundas novada Sieksātē, no kuras ekipāžas dosies uz labi pazīstamo Kalvenes ātrumposmu. Tam sekos Marijas muižas un Podnieku ātrumposmi. Kalvenes un Marijas muižas ātrumposmus sportisti veiks trīs reizes, bet Podnieku ceļā ekipāžas dosies divreiz.

Kopumā ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniegs 48,2 kilometrus. Sacensību finišs paredzēts plkst.17:15 "Piena muižā - Berghof".

"Rallijsprinta programmā iekļautie ātrumposmi rallija pazinējiem īpašus komentārus neprasa - gan Kalvene, gan Marijas muiža, gan Podnieki ir labi pazīstami ar sarežģītām līkumu sērijām un ir prasīgi pret pareizu trajektoriju izvēli. Pieredzējušiem sportistiem šie ātrumposmi sniedz ne ar ko nesalīdzināmu braukšanas baudu, savukārt jaunajiem dalībniekiem ir lieliska rallija skola, jo piedāvā gandrīz visus iespējamos rallija braukšanas elementus," stāsta rallijsprinta "Kalnamuiža 2014" direktors Aigars Bite.

Sacensībām katru dienu piesakās arvien jaunas ekipāžas, un līdz šim savu dalību apstiprinājuši vairāki ļoti ātri sportisti, līdz ar to cīņa par uzvaru būs ļoti spraiga.

Šogad sacensības būs īpašas ar to, ka rallijsprints "Kalnamuiža 2014" būs gan Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posms, gan arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1. posms. Tāpat rallija braucējiem šis rallijsprints būs lieliska iespēja treniņam pirms Čempionu rallija Talsos, kas notiks nedēļu vēlāk, 17. un 18. maijā.

Rallija līdzjutējiem sacensības būs iespējams vērot bez maksas.

Rallijsprintu "Kalnamuiža 2014" rīko biedrība "B&K Rallijs" sadarbībā ar "Liepājas rallija komandu". Sacensību rīkotāji saka paldies Aizputes, Skrundas, Durbes un Vaiņodes novadiem, kuru teritorijā notiks rallijsprinta ātrumposmi.

Plašāka informācija par rallijsprintu "Kalnamuiža 2014" pieejama vietnē LRČ

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis
"Liepājas rallija komandas" preses pārstāvis