Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks pēc neveiksmīgas noslēdzošās dienas Eiropas čempionāta sezonu sāk ar trešo vietu klasē

Andris Liepa
Andris Liepa

Sesks pēc neveiksmīgas noslēdzošās dienas Eiropas čempionāta sezonu sāk ar trešo vietu klasē
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis Azoru salās
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Ne pārāk veiksmīga noslēdzošā diena sestdien lika Latvijas ekipāžai Mārtiņš Sesks un Renārs Francis atkāpties uz trešo vietu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmā posma, kas notika Azoru salās, trešo vietu "Junior U27" klasē. Tiesa, Latvijas ekipāža ir ļoti apmierināta ar sasniegto rezultātu.

Trešo dienu Sesks un Francis, kuri šogad pārstāv ''Opel Motorsport'' rūpnīcas komandu, sāka klases vadībā, bet jau dienas pirmajā etapā, kas rallijā kopā bija 11. ātrumposms, līderpozīciju atdeva portugāļu pilotam Diogu Gagu. Arī dienas turpinājumā Sesks allaž piekāpās Gagu, turklāt dienas beigās viņa rezultātam tomēr tika pieskaitīts piektdien astotajā ātrumposmā zaudētais laiks, kuru sākotnēji tiesneši bija anulējuši.

Līdz ar to pirms pēdējā sacensību ātrumposma Sesks bija vairs tikai 10,7 sekundes priekšā spāņu pilotam Efrenam Larenam un šis pārsvars netika noturēts, jo pēdējā dopa finišā Latvijas ekipāžas automašīnai bija palicis vairs tikai pirmais un otrais pārnesums.

Tomēr kopumā Sesks pēc finiša pauda lielu gandarījumu par rezultātu, jo pirms sacensībām galvenais uzdevums bija sasniegt finišu.

Pirmos trīs ātrumposmus sportisti veica ceturtdien, piektdien tika aizvadīti divi apļi pa trim ātrumposmiem, bet sestdien sacensības noslēdzās ar vēl sešiem dopiem. Sesks vadībā bija līdz astotajam ātrumposmam, kurā piedzīvoja riepas plīsumu, turklāt vēlāk tajā pat dopā kāds tiesnesis trasē kļūdaini rādīja, ka tas ir apturēts, kaut sacensības turpinājās. Tas Latvijas ekipāžai lika zaudēt daudz laika, ko piektdienas vakarā tiesneši atskaitīja atpakaļ, tomēr sestdien sacensību beigās vēlreiz noskaitīja nost.

Seska ekipāža bija labākā trijos ātrumposmos junioru ieskaitē.

Jauno ERČ sezonu kopējā ieskaitē ar triumfu sāka krievs Aleksejs Lukjaņuks, kurš par 47,9 sekundēm apsteidza portugāli Rikardu Mouru, kamēr trešo vietu guva vēl viens Portugāles pilots Brunu Magelāns.

Sesks uzvarētājam piekāpās par 14 ar pusi minūtēm.

Azoru rallija rezultāti "Junior U27" klasē

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Diogu Gagu (Portugāle)Peugeot 208 R22:46:45.6
2.Efrens Larena (Spānija)Peugeot 208 R2+1:13.9
3.Mārtiņš Sesks (Latvija)Opel Adam R2+1:43.6

     [+] [-]

, 2018-03-25 06:11, pirms 6 gadiem
Izskatās ka Lukjaņuks ir mainijies, agrāk no viņa pec dopa nevareja dzirdēt komentāru- parsvars ir, tagad tik mierigi lidz finišam. Laikam uz vecumu būs kautko sapratis... Mārtiņam ļoti labs rallijs, ar svešu auto svešā zemē podiums. Beigās Opels bišk pievīla... Tagad lielais jautajums-kā ekipaža izskatisies uz Tarmaca?!!?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja