Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks "Toyota" komandā debitē ar trešo rezultātu, Bufjē avarē pirms starta

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks "Toyota" komandā debitē ar trešo rezultātu, Bufjē avarē pirms starta
Foto: rajdy24.pl

Trešdienas vakarā ar iesildīšanās ātrumposmu jeb shakedown startēja 2018. gada pasaules rallija čempionāta sezona un Montekarlo rallijs, kas šoreiz norisinās jau 86. reizi.

Pievakare Francijas Alpos bija saulaina un silta, temperatūrai uzkāpjot pat līdz padsmit grādiem, līdz ar to sniega, protams, nebija un sportisti varēja braukt pa sausu asfaltu.

3.35 km garajā testa ātrumposmā ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" rūpnīcas komanda - ātrākais bija pērnās sezonas vicečempions Tjerī Noivils, kurš par 0.1 sekundi pārspēja Daniju Sordo.

Pērn izcīnījis pirmās divas uzvaras karjerā un kopvērtējumā guvis trešo vietu, igaunis Ots Tanaks pameta "M-Sport" komandu, lai pievienotos daudzsološajam "Toyota Gazoo Racing" projektam. Lai gan daudz kilometri veikti testu režīmā, šī bija Tanaka pirmā oficiālā atrādīšanās faniem "Toyota Yaris WRC" automašīnā. Treniņā viņš uzstādīja trešo rezultātu, zaudējot Noivilam pussekundi.

"Šodien man nebija nekādu sūdzību par mašīnu vai tās regulējumu, tāpēc domāju, ka tā ir laba zīme," saka Tanaks. "Esmu drošs, ka vēl daudz kas jāmācās, lai saprastu, kur ir mašīnas limits, bet šobrīd ar to braukt šķiet lieliski."

Pieckārtējais WRC čempions Sebastjēns Ožjē, kurš aizvadīs otro sezonu "M-Sport" komandā, titula aizstāvēšanu uzsācis ar septīto vietu Montekarlo rallija treniņā.

Drāma notikusi Braienam Bufjē, kuru uz šo posmu paspārnē paņēma "M-Sport" vienība. Jau trases pierakstīšanas laikā viņš avarēja, stūrmanis Žeroms Degū guva kakla traumu, līdz ar to ekipāžai rallijs beidzies faktiski vēl nesācies.

Montekarlo rallija shakedown rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Therijs NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2m00.2s
2.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+0.1s
3.Ots TanaksToyota Yaris+0.5s
4.Kriss MīkeCitroen C3 WRC+0.7s
5.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+0.8s
6.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1.3s
7.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+1.4s
8.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+1.9s
9.Kreigs BrīnsCitroen C3 WRC+2.7s
=Esapeka LapiToyota Yaris WRC+2.7s

     [+] [-]

, 2018-01-25 11:13, pirms 6 gadiem
Bufjē stūrmanim rallijs beidzies, pats brauks un asistēs Al Qasimi stūrmanis kurš tikko no Dakāras atgriezies.
Hirvonens arī tikko no Dakāras, būs ice crew Brīnam.