Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"LMT Autosporta Akadēmijas" līderis Blūms pagaidām ar ātrumu neapmierināts

Juris Grīns
Juris Grīns

"LMT Autosporta Akadēmijas" līderis Blūms pagaidām ar ātrumu neapmierināts
Emīls Blūms rallijā "Sarma 2015"
Foto: ASRT Media

Piektdien, 23. janvārī, Apē un tās apkārtnē, ar ralliju "Sarma" startēja Latvijas rallija čempionāts. Pēc pirmās dienas ātrumposmiem, kuros kopumā sportistiem bija jāaizvada 39,26 km, "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas ekipāža Emīls Blūms/Reinis Vilsons ieņem 6.vietu, T.Lielkājis/T.Pirktiņš 12.vietu, bet M.Sesks/M.Kulšs 15.vietu R2 klasē.

"LMT Autosporta Akadēmijas" braucējia atzīst, ka ātrumposmus aizvadījuši piesardzīgi un bez lieka riska, jo galvenā cīņa gaidāma otrajā scensību dienā.

E.Blūms: "Pašam likās, ka pirmos divus ātrumposmus nobraucu labi, bet rezultāts rādīja ko citu. Servisa parkā kopā ar treneri Uldi Briedi izanalizēju onboard ierakstus - pamanījām pāris nianses, kuras jāpalabo. Pēctam viss bija kārtībā. Trešajā ātrumposmā sanāca gandrīz apstāties, jo kāda ekipāža bija nobraukusi no ceļa, un skatītāji rādīja simbolus, kas lika noprast, ka automašīna ir jāaptur, bet izrādījās, ka tie bija tikai brīdinājumi, lai samazinu ātrumu. Pāris sekundes palika arī tur. Lielākā daļa kilometru jāveic otrajā dienā, rīt ar jauniem spēkiem būšu uz starta!"

T.Lielkājis: "Jauns rallijs, jauna pieredze - viss, ko es cenšos darīt, ir pilnveidot savas braukšanas prasmes. Noslēdzošie ātrumposmi bija jāaizvada pa tumsu, un sāka stipri snigt. Šādos apstākļos vēl nebiju braucis. Ar katru ātrumposmu es apgūsto ko jaunu, un šī diena nebija izņēmums."

M.Sesks: "Dienu aizvadījām stabili, atbilstoši savām spējām un bez jebkādām pārgalvībām. Neliels kuriozs gadījās pirmajā ātrumposmā, kad mans sēdeklis ātrumposma laikā aizšļūca krietni uz aizmuguri, un es knapi varēju aizsniegt stūri, bet viss ir labs, kas labi beidzas! Noslēdzošajā šīs dienas ātrumposmā bija dzirdami nepatīkami trokšņi no ātrumkārbas, ceru, ka mehāniķi to novērsīs, un rīt viss būs kārtībā!"

Rallija "Sarma" otrajā dienā sportistiem Gulbenes apkārtnē būs jāaizvada seši ātrumposmi ar kopējo trases garumu 81.80 km. Pirmā sporta automašīna otrās sacīkšu dienas ātrumposmos dosies plkst.8:55.

Izmantotie resursi:
LMT Autosporta Akadēmija