Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazinam lieliska cīņa ar Lēbu plūdu skartajā Francijas rallijā (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Grjazinam lieliska cīņa ar Lēbu plūdu skartajā Francijas rallijā (+video)
Nikolajs Grjazins. Foto: Bastien Roux Photographie

Francijā pēc divām ''Rallye du Var'' dienām līderis ir franču rallija leģenda Sebastjans Lēbs, bet otro vietu ieņem latviešu SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi, kuru laikā lija lietus, kas trasi padarīja slidenu un vietām bīstamu. Neskatoties uz smagiem apstākļiem, ātrākais, uzvarot divos no trim ātrumposmiem, bija tieši Grjazins (''Škoda Fabia R5 evo''), kurš par 2,6 sekundēm apsteidza deviņkārtējo WRC čempionu Lēbu, kurš šajā rallijā brauc ar ''Hyundai i20 Coupe WRC''. Trešo vietu ieņēm ''Citroen'' pilots, spēcīgais asfalta braucējs Joans Bonato (''Citroën C3 R5'').

Otrajā dienā pilotiem bija jāveic septiņi posmi. Dienas pirmajā posmā ātrākais bija Lēbs, kurš par 27,8 sekundēm apsteidza Grjazinu. Otrās dienas pirmajā aplī sportistiem bija jāveic vēl trīs posmi, taču tie spēcīgā lietus dēļ tika atcelti. Vēlāk organizatori pieņēma lēmumu atcelt arī otrā apļa trīs ātrumposmus, kuros lietus dēļ esot bijuši bīstami apstākļi. Kā atzina vairums braucēju, tad tas esot bijis pareizs lēmums, jo rallija apstākļi esot bijuši ļoti bīstami.

Līdz ar to pēc otrās dienas līderis šobrīd ir Lēbs, kuram seko Grjazins un spēcīgais asfalta braucējs Joans Bonato.

Svētdien sportistiem būs jāveic noslēdzošie četri ātrumposmi.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Loeb SébastienHyundai i20 Coupe WRC35:17.5
2.Gryazin N.Škoda Fabia R5 evo R5+25.2
3.Bonato YoannCitroën C3 R5 R5+50.7
4.Sarrazin S.Hyundai i20 R5+1:12.6
5.Veiby O.Hyundai i20 R5+1:32.9
6.Gilbert QuentinŠkoda Fabia R5 evo+1:46.2