Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Magalešs tuvu tam, lai nākamgad brauktu visos IRC rallija posmos

Magalešs tuvu tam, lai nākamgad brauktu visos IRC rallija posmos
Bruno Magalešs
Foto: ircseries.com

Portugāļu pilots Bruno Magalešs ir tuvu līgumam, lai nākamgad aizvadītu visus ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmus, pārstāvot ''Peugeot Sport Portugal'' komandu. Šosezon finansiālu apsvērumu dēļ sportists izlaidis vienu no deviņiem posmiem.

''Peugeot Sport Portugal'' komandas sporta un tehniskais direktors Karloss Baross atzinis, ka pašreiz norit sarunas, lai nodrošinātu nepieciešamās finanses atlikušajiem nākamās IRC sezonas posmiem. Šobrīd komandai pietiek līdzekļu tikai astoņiem posmiem.

''Pastāv liela iespēja, ka Bruno nākamsezon piedalīsies visos posmos. Protams, mums ir jāapstiprina budžets, bet lietas virzās pareizajā virzienā. Tas būtu liels kauns, ja Bruno nevarētu atgriezties IRC pēc tam, kad šogad viņš ir ieguvis milzu pieredzi, paveicis lielisku darbu un pat izcīnījis savu pirmo uzvaru karjerā. Mēs ļoti smagi strādājam, lai tas viss notiktu, jo mūsu komandai IRC ir labākais čempionāts un, pateicoties reklāmai, mūsu sponsori ir ļoti priecīgi,'' tā Baross.

Magalešs pēc viena posma izlaišanas finansiālu trūkumu dēļ atgriezīsies IRC ietvaros Sanremo rallijā, kurš sāksies rīt. Šis rallijs, iespējams, būs pēdējais posms, kurā portugālis šogad piedalās, taču Baross cer, ka spēs atrast līdzekļus, lai 30 gadus vecais sportists brauktu arī pēdējos divos posmos, kuri notiks Skotijā un Kiprā.

Šosezon aizvadītajos astoņos posmos portugālis braucis diezgan stabili. Pirmajos septiņos posmos viņš bija vienīgais pilots, kurš finišēja visos rallijos, pie tam iebraucot punktos. Tāpat vērts pieminēt, ka Azoru salu rallijā Magalešs izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā.

IRC rallija kopvērtējums pēc deviņiem (no 12) posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunktiBest of 7*
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S20006256
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S20004747
3.Freddy LOIXŠkoda Fabia S20003030
4.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S20003030
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S20002828
6.Guy WILKSŠkoda Fabia S20002727
7.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S20001313
8.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S20001111
9.Mikko HIRVONENFord Fiesta S20001010
10.Paolo ANDREUCCIŠkoda Fabia S200088

* Sezonas noslēgumā tiek ņemti vērā pilota septiņi labākie rezultāti.

Konstruktoru kauss

VKomandaPunktiBest of 7
1.ŠKODA140120
2.PEUGEOT8779
3.M-SPORT3131
4.RALLIART2222
5.SUBARU1111

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com


Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
2

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!