Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC līderis Tanaks izvirzās pirmajā vietā Vācijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC līderis Tanaks izvirzās pirmajā vietā Vācijas rallijā
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Ceturtdienas vakarā ar pirmo ātrumposmu startēja pasaules rallija čempionāta desmitais posms "ADAC Rallye Deutschland 2019", kas šogad norisinās 37. reizi. Vadību sacensībās pārņēma igaunis Ots Tanaks, bet lielā cīņa vēl tikai priekšā.

Pašlaik ir aizvadīti deviņi pasaules čempionāta posmi, un iezīmējušies trīs izteikti kandidāti uz 2019. gada WRC titulu. Pašlaik līderis kopvērtējumā ar 180 punktiem ir "Toyota" komandu pārstāvošais Tanaks, kurš turklāt pēdējo sacensību laikā spējis izveidot pārsvaru pār sīvākajiem sāncenšiem - viņš uzvarējis trijos no aizvadītajiem četriem posmiem, bet kopumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šogad kāpis četras reizes. 22 punktus no Tanaka atpaliek Sebastjēns Ožjē ("Citroen"), kurš jau divus posmus nav spējis iekļūt labāko trijniekā, bet 25 punktus zaudē Tjerī Noivils ("Hyundai"), kurš arī pēdējās divās sacīkstēs nav iekarojis pjedestālu. Komandu vērtējumā līdere ir "Hyundai", kas par 24 punktiem apsteidz "Toyota".

Vācijā sacensības norisinās pa asfalta ceļiem, bet kopumā šis būs tikai trešais asfalta posms sezonā, ja ieskaita Montekarlo ralliju, kurā dažkārt jābrauc arī pa sniegu un ledu. Šogad Montekarlo posmā uzvarēja Ožjē, bet otrajās asfalta sacīkstēs Korsikā triumfēja Noivils. Tanaks šajās sacīkstēs guva, attiecīgi, trešo un sesto vietu. Tiesa, Vācijas rallijā Tanaks uzvarēja gan 2017., gan 2018. gadā.

"ADAC Rallye Deutschland 2019" ietvaros sportistiem jāaizvada 19 ātrumposmi, kuru kopgarums sastāda 344 km. Pēc vakar veiktā pirmā dopa, šodienas plānā seši, sestdien vēl astoņi, bet svētdien - pēdējie četri ātrumposmi.

Superspeciālajā ātrumposmā piektdien uzvaru guva Tanaks, bet vienas sekundes ietvaros aiz viņa finišēja Danijs Sordo ("Hyundai"), kā arī abi galvenie sāncenši Ožjē un Noivils.

WRC2 klasē Vācijas posmā piedalās latviešu komanda "Sports Racing Technologies" ar krievu pilotu Nikolaju Grjazinu. Pēc pirmā ātrumposma Grjazins ieņēma piekto vietu 15 ekipāžu konkurencē.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati