Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Es cīnos par WRC titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Es cīnos par WRC titulu"
Ots Tanaks
Foto: EPA/Scanpix

Igauņu autosportists Ots Tanaks, kurš aizvadītās nedēļas nogalē uzvarēja Vācijas rallijā, atzīst, ka nav zaudējis cerības uz 2017. gada pasaules čempiona titulu. Arī "M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons uzskata, ka Tanakam ir labas izredzes.

Līdzšinējais WRC līderis Tjerī Noivils no "Hyundai" vienības Vācijas posmā izstājās, kamēr Tanaka komandas biedrs Sebastjēns Ožjē finišēja trešais, atgūstot pirmo pozīciju čempionātā. Šobrīd Tanakam līdz Ožjē ir 33 punkti, kamēr Noivils atrodas 16 punktus priekšā.

"Šī sezona vēl nav beigusies, tā nekad nebeidzas, kamēr nav aizvadīti visi posmi," izsakās Tanaks. "Kamēr vien pastāvēs iespēja, es turpināšu cīnīties un braukt ātri. Esmu pietuvojies abiem priekšā esošajiem puišiem, un atstatums nav ļoti liels. Zinu, ka man vajag uzvarēt arī citos rallijos, bet tieši uz to es mērķēju paveikt nākamajos trīs posmos."

Šogad pasaules rallija čempionātā cīņa par titulu ir neprognozējamāka kā iepriekšējos gadus, jo Ožjē pārsvars vairs nav tik izteikts. Tāpat, pateicoties jaunajām mašīnām un "Volkswagen" rūpnīcas aiziešanai, mainījušies komandu spēku samēri.

"Jau iepriekš esam redzējuši, ka notikt var jebkas un, ja būs kādas neveiksmes vai problēmas, es būšu tur," brīdina Tanaks. "Neredzu iemeslu, kādēļ man tas nevarētu izdoties, bet, ja gribam titulu, mums ir jāuzvar arī citos posmos."

Par Tanaku, kurš izcīnījis jau otro uzvaru aizvadīto četru sacīkšu laika, "M-Sport" komandas boss Malkolms Vilsons izsakās šādi: "Vai viņš šobrīd atrodas cīņā par titulu? Šī sezona pierāda, ka jebkas var notikt, tādēļ es Otu neizslēgtu no šīs cīņas. Negribu šobrīd teikt pārāk daudz, jo līdzīgas situācijas ir bijušas agrāk, un iespējas ir pazudušas. Pēdējos trīs rallijos jāstrādā vēl smagāk, un to arī darīsim."

Šogad pasaules rallija čempionātā atlikuši vēl trīs ralliji - jauktā seguma posms Katalonijā, kā arī grants ralliji Velsā un Austrālijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...