Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks un Francis gūst vēsturisku pirmo uzvaru Eiropas rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks un Francis gūst vēsturisku pirmo uzvaru Eiropas rallija čempionātā
Sesks un Francis uz pjedestāla augstākā pakāpiena
Foto: publicitātes

Laikā no 20. līdz 22. jūlijam, Romā norisinājās Eiropas rallija čempionāta (ERC) 5.posms – “Rally di Roma Capitale”, savukārt ERC Junioru klasei šis bija trešais no sezonas sešiem posmiem. “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis savā Junior U27 klasē izcīnīja pirmo uzvaru. Šim rallijam bija 15 ātrumposmi, no kuriem 10 latviešu ekipāža bija ātrākie.

Piektdienas vakarā ceremoniālā atklāšana un pirmais pilsētas ātrumposms, kurā latviešu ekipāžai dalīta pirmā vieta un finišā atzina, ka 180 grādu līkumi ar auto sacensību ātrumā ir diezgan sarežģīti.

Pirmo sacensību dienu “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija ekipāža noslēdza līdera pozīcijā, pēc pieveiktajiem astoņiem ātrumposmiem aiz viņiem uzreiz ekipāžas Opel Motorsport komandas biedrs – Toms Kristenssons. Lai arī pirmie divi ātrumposmi bija specifiski, ceturtais jau bija līdzīgs Kanāriju salās pieredzētajam, un ekipāža jutās pārliecinošāki, varēja būt ātrāki, īpaši braucot ātrumposmus atkārtoto.

Otrā diena sākās ar drošības apsvērumu dēļ atceltu ātrumposmu, jo skatītāju bija ieradies pārāk daudz – viņu drošību garantēt nebija iespējams. 10. un 11. ātrumposmu latvieši uzvarēja, 12. etapā – otrie, bet 13. un 14. “dopā” – trešie, piekāpjoties Tomam Kristenssonam un Efrenam Ljarenam, savukārt noslēdzošo 15. ātrumposmu atkal veica visātrāk un kopsummā – pirmā uzvara savā klasē.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Prieks un fantastiskas emocijas, pirms gada, kad šeit biju – nedomāju, ka mēs šo ralliju varētu uzvarēt, ļoti sarežģīts un mainīgs, bet redz, pēc gada mēs ar Renāru esam šeit un esam uzvarējuši. Atpūtas nebūs, jau šajā nedēļas nogalē piedalīsimies Vācijas nacionālajā rallija čempionātā – “Rally Wartburg”. Ārkārtīgi liels paldies trenerim, ģimenei un komandai, atbalsts ir milzīgs.”
Renārs Francis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas stūrmanis: “Es nekad pat nedomāju, ka es tikšu tik tālu, sākot kopīgu darbu, iepriekš stūrmaņa karjerā tālāk par Baltijas valstīm nebiju braucis, Mārtiņš mani te ir atvedis, pie tam līdz pirmajai vietai, tas ir neiedomājami.”

Uldis Briedis, LMT “Autosporta Akadēmija” rallija ekipāžas treneris: “Turpinājām darīt savu darbu kā ierasts, tikai otrās sacensības uz asfalta seguma un pirms sacensību treniņos šajos ceļos, nāca ļoti daudz jaunas sapratnes un zināšanas, kuras Mārtiņš spēja uzreiz adoptēt savā braukšanas stilā un rezultātā kopā ar Renāra profesionalitāti sajust un izprast kā sarakstīto stenogrammu uzlikt uz paplātes ātrumposmā, kopā tas atnesa uzvaru. Nebūt viss izdevās sacensību laikā kā treniņos un ar nepacietību gaidām nākamo iespēju braukt asfalta treniņus un sacensības, lai turpinātu kāpināt ātrumu.”

Nākamais ERC Junior U27 posms, kurā startēs “LMT Autosporta Akadēmija, Barum Czech Rally Zlin (Čehija, 24.-26. augusts) un Rally Poland (Polija, 21.-23. septembris). Savukārt sezonas noslēguma posmu ar grants segumu ikviens varēs vērot tepat Latvijā – Rally Liepāja no 12. līdz 14. oktobrim.

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža šosezon noslēgusi sadarbības līgumu ar “Opel Motorsport” vienību, līdz ar ko šī gada ERC ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu un “Opel Adam R2” spēkratu.

Romas rallija rezultāti ERC Junior U27 klasē:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Mārtiņš SesksOpel Adam R21:58:06.9
2.Toms KristensonsOpel Adam R2+1:11.1
3.Efrēns LjarenaPeugeot 208 R2+1:18.9
4.Matija VitaPeugeot 208 R2+4:15.8
5.Keitija MuningsaPeugeot 208 R2+6:51.2
6.Dominiks BrožsPeugeot 208 R2+50:00.6

  +1 [+] [-]

, 2018-07-23 13:13, pirms 6 gadiem
Kur kopvērtējums? Kāds varētu atgādināt, kāda balva paredzēta kopvērtējuma uzvarētājam.

Šajā posmā nestartēja kopvērtējuma līderis pēc diviem posmiem Gago. Ir zināms iemesls?

     [+] [-]

, 2018-07-23 14:06, pirms 6 gadiem
nestartēšans iemesls nauda trūkums, Gago sponsori izlēma ka ir jāstartē spāniajas nacionālajā rallijā. pie tam izskatās, ka tiks atņemti 39 punkti par to, ka ir pieteicies 2 rallijos vienlaicīgi. kaut kā tā!

     [+] [-]

, 2018-07-23 19:15, pirms 6 gadiem
pie tam tādi nacionālie čempionāti kā somijs, itālijas varbūt spānijas ir krienti ausgtākā līmenī par eiropas čemoinātu. eč ir ļoti zems līmenis