Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Talsu rallija uzvarētājs Jētss sacīkstēs Igaunijā lauzis abas kājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Talsu rallija uzvarētājs Jētss sacīkstēs Igaunijā lauzis abas kājas
Jētsa auto pēc avārijas "Rally Estonia"
Foto: Ray Põder (twitter.com)

Pamatīgajā avārijā "Rally Estonia" priekšpēdējā ātrumposmā lūzumus guvis igauņu pilots Rauls Jētss un viņa stūrmanis Andruss Poms.

Eiropas rallija čempionāta septītā posma 14. ātrumosmā ekipāža noskrēja no ceļa kādā ātrā līkumā un ietriecās tieši lielā akmenī. Auto zibenīgi apstājās un apgāzās uz jumta. Jētss no auto tika ārā paša spēkiem, savukārt Pomam no avarējušā spēkrata, kurš turklāt aizdegās, palīdzēja izkļūt skatītāji.

Ātrumposms tika apturēts, jo trasē devās glābēji. Uguni izdevās nodzēst pašu spēkiem, bet ātrā palīdzība nogādāja sportus slimnīcā. Tur atklājās, ka Jētss lauzis abas kājas un vairākas ribas, bet Poms salauzis kreiso kāju. Tāpat braucēji guvuši sasitumus.

Jētsa ekipāža startēja ar jaudīgo "Ford Fiesta R5" automašīnu, bet avārijas brīdī tās ātrums bijis aptuveni 150 km/h.

Pirms kāda laika Jētss kļuva par Latvijas rallija čempionāta posma "Rally Talsi" uzvarētāju.

Savukārt tagad, pēc piedzīvotās smagās avārijas, sportists vēl nespēj pateikt, kad atgriezīsies trasē. Turklāt, pastāv iespēja, ka savu karjeru Jētss neturpinās vai arī turpmāk brauks rallijos retāk. Lēmums vēl nav pieņemts, taču ir skaidrs, ka pēc šī negadījuma vismaz kādu laiku viņš ar rallija auto nevarēs pabraukt.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...

     [+] [-]

, 2014-07-23 15:20, pirms 10 gadiem
Žēl! Cerams izveseļosies un brauks vēl!