Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komandas pilotam Grjazinam izstāšanās Somijas rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu SRT komandas pilotam Grjazinam izstāšanās Somijas rallijā
Foto: AKK/Toni Ollikainen

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās ceturtais Somijas rallija čempionāta posms ''SM O.K. Auto-Ralli 2018'' rallijs, kurā uzvaru svinēja Somijas rallija čempionāta līderis Ēriks Pīterainens (''Skoda Fabia R5'').

Šajā rallijā ar Latvijas licenci uz starta izgāja SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kurš šogad paralēli startiem ERČ startēs arī Somijas rallija čempionātā. Bez viņa šajā posmā uz starta izgāja arī spēcīgākie un ātrākie somu rallija braucēji.

Pirms rallija Grjazins Somijā aizvadīja divu dienu testus, kas atspoguļojās arī rezultātos, jo sportists uzrādīja ļoti labus laikus. Uzvarējis četros no pieciem ātrumposmiem, Grjazins bija rallija līderis, tobrīd par 14,8 sekundēm apsteidzot Somijas rallija čempionāta līderi Ēriku Pīterainenu. Tikmēr 25,4 sekundes atpalika Marko Mantī.

Diemžēl sestajā posmā Grjazins pieļāva kļūdu un iebrauca grāvī, sabojājot mašīnas radiatoru. Diemžēl pēc šīs neveiksmes Grjazins bija spiests izstāties.

Tikmēr uzvaru rallijā izcīnīja Pīterainens, par 16,5 sekundēm apsteidzot Emīlu Lindholmu.

Pēc četriem posmiem līderis ir Pīterainens (99), bet sesto vietu ieņem Grjazins (27), kurš sezonas pirmajā posmā nestartēja.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Eerik PietarinenSkoda Fabia R548:42.4
2.Emil LindholmSkoda Fabia R5+16.5
3.Marko MäntySkoda Fabia R5+17.3
4.Teemu AsunmaaSkoda Fabia R5+22.5
5.Juha SaloPeugeot 208 R5+32.1
6.Jarkko NikaraSubaru Impreza WRX Sti+1:21.2

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
ewrc.cz