Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vecpils autokrosam piesakās gandrīz 60 sportisti

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vecpils autokrosam piesakās gandrīz 60 sportisti
Foto: www.autocross.lv

Pirmdien noslēgtais dalībnieku pieteikšanās termiņš sestdienas Latvijas autokrosa čempionāta otrajam posmam Vecpilī noslēdzies ar 58 pieteikumiem. Klasēs visai pilni starta laukumi, 2000 Super klase arī šajā posmā tiks dalīta divās grupās.

Salīdzinot ar pirmo posmu Smiltenē vērojami nelieli dalībnieku zudumi atsevišķās klasēs, taču ir arī pāris klāt nākuši braucēji. Atšķirībā no laikiem, kad Vecpils bija Baltijas čempionāta posms, šajā sacīkstē, kurai ir “tikai” Latvijas čempionāta ieskaite, startam gatavojas pat trīs lietuvieši.

Divu lietuviešu ienākšana 1600 klasē visai pamatīgi palielina intrigu šajā ieskaitē. Laurins Petraška jau ierādīja vietu latviešiem Smiltenē, tagad viņam pievienojies arī Toms Skrodenis. Ja abi tiks galā ar viltīgo trasi, izredzes uz labu rezultātu ir gan vienam, gan otram.

Vēl viens Lietuvas braucējs plāno startēt Open 2500 klasē, paceļot šīs kategorijas dalībnieku skaitu līdz desmit braucējiem (skaits patīkami pārsteidz salīdzinājumā ar ziemas pesimistu prognozēm). Roberts Janulis gatavs mesties cīņā ar latviešiem ar savu Audi Coupe, ar kuru sasniegta uzvara svētdien notikušajā Lietuvas autokrosa čempionāta posmā.

Open 2500 klases sastāvs ir daudzsološs, kas varētu būt rādītājs, ka klases kari attiecībā uz tehnisko formātu nonākuši vienīgajā dzīvotspējīgajā versijā. To ir grūti teikt par Open 4500 klasi, kura kaujinieciski metās savas valstības dibināšanā, taču šobrīd tomēr turas uz iznīkuma robežas.

2000 Super klase pārvēlusies pāri 12 dalībnieku robežai, izprovocējot sastāva dalīšanu divās kvalifikācijas grupās. Starp citu, pastāvēja versija, ka klase grupās tiktu dalīta arī 12 sportistu gadījumā, lai kvalifikācijas būtu mazāk skarbas, atstājot galvenās cīņas finālam.

Procentuāli lielākais kritums vērojams Mini bagiju klasē. Cits uz šo posmu netiek, cits vienkārši nestartēs, komentējot, ka vispārējā tendence tehnisko noteikumu apiešanā un interpretēšanā neliek rauties uz šo klasi. Iezīme, ar kuru jārēķinās gan klases dalībnieku vairumam, gan citiem iesaistītajiem.

Vecpils posma sastāvs viennozīmīgi ir pietiekami labs visās klasēs, lai sarūpētu neprognozējamas cīņas.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv