Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Raikonens jau šonedēļ startēs nākamajā NASCAR seriālā (+video)

Raikonens jau šonedēļ startēs nākamajā NASCAR seriālā (+video)
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē debiju NASCAR sacīkstēs piedzīvoja somu sportists Kimi Raikonens, kurš, startējis no 31. pozīcijas, finišā spēja pakāpties uz 15. vietu. Pēc debijas Raikonens atzina, ka drīzumā startēs arī ''Nationwide'' seriālā.

Sākotnēji somu sportists paziņoja, ka vispirms izmēģinās spēkus ''Truck Series" (ir trīs NASCAR seriāli - ''Sprint Cup'' , ''Nationwide'', un ''Camping World Truck''), bet kaut kad vēlāk somu braucējs domā pāriet uz augstākām sacensībām - ''Nationwide'' un ''Sprint Cup''. Lai arī somu sportists aizvadīja tikai vienas sacīkstes, pēc tām viņš paziņoja, ka jau nākamajā nedēļā startēs ''Nationwide'' seriālā.

Lai somu sportists uzreiz varētu debitēt ''Nationwide'' seriālā, viņam bija jāpierod pie ātrumiem, tāpēc vispirms 31 gadus vecajam Raikonenam bija jābrauc ''Truck Series" seriālā. Šobrīd zināms, ka Raikonens jau šajā nedēļas nogalē debitēs ''Nationwide'' seriālā, kur viņa rīcībā būs ''Toyota Camry'' automašīna.

''Jāsaka, ka Raikonena mašīnai debijas posmā nebija tā vadāmība, kuru viņam vajadzēja,'' saka "Kyle Busch Motorsports" komandas vadītājs Kails Bušs. ''Šonedēļ gaidāmajās ''Nationwide'' sacensībās ar pareizajām riepām jābūt vēl labākam rezultātam, jo tad saķere būs labāka, kas arī ļaus braukt nedaudz ātrāk. Arī mašīnu kustība ''Nationwide'' seriālā būs līdzīga, kāda tā bija ''Truck Series", tāpēc pirmās sacīkstes noteikti viņam ļaus labāk sagatavoties otrajām sacīkstēm.'' Arī Raikonens atzīst, ka otrās sacīkstes viņam būs daudz vieglākas.

Raikonens savā pirmajā NASCAR posmā

NASCAR "Camping World Truck Series" septītā posma rezultāti

V.SportistsMašīnaApļiStarta pozīcija
1.Kyle BuschToyota1346
2.Clint BowyerChevrolet1342
3.Cole WhittChevrolet13411
4.James BuescherChevrolet1345
5.Ron Hornaday Jr.Chevrolet13415
6.Johnny SauterChevrolet1347
7.Austin DillonChevrolet1343
8.Parker KligermanDodge13410
9.Justin MarksChevrolet13425
10.Brad SweetChevrolet1344
11.Travis KvapilToyota13421
12.Ricky CarmichaelChevrolet13417
13.Justin LoftonToyota13428
14.Jason WhiteChevrolet13416
15.Kimi RaikkonenToyota13431

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2011-05-23 11:01, pirms 13 gadiem
Viņš naskārā debitēs 2reiz? tas ir iespējams?
, 2011-05-23 11:34, pirms 13 gadiem
arvids1991 rakstīja: Viņš naskārā debitēs 2reiz? tas ir iespējams?
NASCAR ir tikai organizācija, kas rīko sacensības.
"Truck Series", "Nationwide Series" un "Sprint Cup" ir atsevišķas klases.

Līdzīgi kā ir FIA un tās organizētie F1, F2 utt. sacīkstes.

Pie tam, baumo, ka Kimi jau tuvākajā laikā varētu braukt arī Sprint Cup. Protams, Sonomas trasē (priekš tiem, kas nav informēti - tā ir "normālā" trase, ar pagriezieniem uz abām pusēm).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.