Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ralfs Sirmacis startēs ''Rally Liepāja''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ralfs Sirmacis startēs ''Rally Liepāja''
Foto: ASRT

Latviešu autosportists Ralfs Sirmacis ar stūrmani Ralfu Igaveņu ar daļēju ''Rally Estonia'' atbalstu startēs Eiropas rallija čempionāta posmā ''Rally Liepāja'', kas notiks 25.,26.maijā Talsu un Liepājas apkaimes ceļos.

ASRT komandas pilots Ralfs Sirmacis ''Rally Liepāja'' startēs ERC2 klasē, kur ekipāžas rīcībā būs ''Mitsubishi Lancer Evo X'', kuram būs jauns un skaists dizains. Zināms, ka ''Rally Liepāja'' startēs arī ASRT pilots Dmitrijs Feofanovs.

Jāatzīmē, ka, lai arī ''Rally Liepāja'' Ralfs nestartēs ar R5 automašīnu, iepriekš citi sportisti ir pierādījuši, ka šī rallija ātrajos ceļos var uzrādīt ļoti konkurētspējīgus rezultātus arī ar N4 grupas auto. Piemēram, 2016.gadā ''Rally Liepāja'' Aleksejs Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' izcīnīja otro vietu, minūti un četras sekundes zaudējot Sirmacim, kurš toreiz brauca ar ''Škoda Fabia R5''. Tāpat 2015.gadā Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' sīvā cīņā Igaunijas ERČ posmā pārspēja 2015.gada ERČ čempionu Kajetanu Kajetanoviču (''Ford Fiesta R5'').

Jāpiebilst, ka 2017.gadā ''Rally Liepāja'' sesto vietu absolūti (piekāpjoties tikai R5 mašīnām) un pirmo ERC2 klasē izcīnīja Reinis Nitišs (''Mitsubishi Lancer Evo IX'').

''Kopš pēdējā rallija (''Samsonas Rally Rokiškis'', kurā Sirmacis ar ''Peugeot 208 R2'' izcīnīja uzvaru RC4 klasē) smagi strādājām, lai rastu iespēju turpināt startēt rallijā. Liels prieks, ka mums kopā ar ASRT izdevies rast iespēju startēt ''Rally Liepāja'', kā arī vēlāk ''Rally Estonia'', par ko man jāsaka paldies šī rallija organizatoriem. Lai arī ''Rally Liepāja'' nestartēšu ar R5 automašīnu, jebkurā gadījumā esmu priecīgs par iespēju startēt ar N grupas auto. Abi ralliji man ir zināmi, tāpēc noteikti darīsim visu, lai cīnītos par iespējami augstāko rezultātu. Ceru, ka ātrums man nav zudis, bet, kā būs patiesībā, to zināsim tikai rallijā. Pirms rallija plānojam vēl aizvadīt testus, lai labāk sagatavotos šim rallijam. Ceru arī uz fanu atbalstu gan Liepājā, gan Igaunijā,'' portālam Go4speed atklāja Ralfs Sirmacis, kurš pēdējo reizi ar N grupas auto (''Mitsubishi Lancer Evo IX R4'') startēja 2017.gada Talsu rallijā, izcīnot 3.vietu, piekāpjoties vien Nikolajam Grjazinam un Kallem Rovanperam (abi brauca ar ''Škoda Fabia R5'').

Izmantotie resursi:
go4speed.lv