Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vēl viens latvietis ies Nitiša pēdās un startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā

Vēl viens latvietis ies Nitiša pēdās un startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā
Reinis Nitišs un Jānis Baumanis
Foto: facebook.com/baumanisj

Pārsteigumu sarūpējis Latvijas autokrosa čempions un rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis, paziņojot, ka šogad plāno aizvadīt pilnu Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super 1600 klasē, Set Promotion komandas sastāvā, pie jaunākā Renault Twingo modeļa stūres. Jau pēc nedēļas debija Portugālē.

Jānis atzīst, ka arī viņam pašam šī ziņa ir pēdējo dienu šoks: „Vēl pirmdien es biju pārliecināts, ka šogad rallijkrosā startēšu Igaunijas un NEZ sacensībās ar savu pērn apgūto Peugeot. Varbūt sezonas beigās būtu devies uz Eiropas posmu Vācijā. Taču pēkšņi viss sagriezās ar kājām gaisā. Dažu stundu laikā parādījās vairākas versijas, bet vēlāk ar Uģa Trauberga palīdzību nonācu līdz Set Promotion – Reiņa Nitiša pērnajai komandai.

Viņš turpina: "Set Promotion pilnībā apkalpos manu automašīnu, kas ir jaunākais rallijkrosa Renault Twingo – ar jaunāko ātrumkārbas un motora versiju. Šobrīd sūtu pēdējā brīža pieteikumu – lai gan termiņš jau beidzies, Jusi Pinomaki vārds aprindās darbojas lieliski. Es pats laikam vēl esmu šokā, vēl nespēju aptvert. Taču mums jāstrādā, lai viss notiktu kā nākas. Pašlaik grūti runāt par mērķiem un uzdevumiem, tomēr klusībā sevi redzu Reiņa pēdās – vispirms uzdevums būs iekļūt top-6, vēlāk – skatīsimies. Apzinos savu minimālo pieredzi rallijkrosā, būs daudz jāmācās!”

Super 1600 klasei Eiropas čempionātā ir deviņi posmi – tās pašas sacīkstes, kas Nitišam pasaules čempionātā SuperCar, izņemot, protams, Argentīnas, Turcijas un Kanādas posmus.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


, 2014-04-23 19:21, pirms 10 gadiem
arvien vairak kam sekot autokrosa,tas tikai priece!
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.