Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lukjaņuka iedvesmots, latviešu rallija komandas pilots startēs Eiropā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lukjaņuka iedvesmots, latviešu rallija komandas pilots startēs Eiropā
PROSPEED pilots Sergejs Remeņņiks
Foto: rallytime.ru

Krievijas čempions Sergejs Remeņņiks, iedvesmojoties no tautieša un braukšanas trenera Alekseja Lukjaņuka panākumiem, 2017. gada sezonā ir izlēmis piedalīties FIA Eiropas rallija čempionātā.

Remeņņiks, 2016. gada Krievijas čempions N4 klasē, plāno startēt visos 2017. gada FIA Eiropas rallija čempionāta posmos ERC2 klasē. Marks Rozins būs viņa stūrmanis, ekipāžai startējot ar "Mitsubishi Lancer" automašīnu, kuru sagatavojusi Latvijā bāzētā komanda PROSPEED.

"Šosezon cīnīsimies prestižākajā Eiropas seriālā, ERC,” stāsta Remeņņiks. „Izvērtējot savus spēkus, pieejamo laiku un budžetu, secinājām, ka tieši ERC mums ir vispiemērotākais, un tajā startēsim ar sev tik pierasto N4 grupas automašīnu. Mūsu treneris Aleksejs Lukjaņuks, mūs iedvesmo, kā arī viņš ir iekrājis lielu pieredzi ar kuru labprāt dalās."

Remeņņiks ir bijušais Urālu reģiona čempions autokrosā un rallijā, un ir sasniedzis labus rezultātus "Baltic Rally Trophy" un "European Rally Trophy" čempionātos.

"Plānojam piedalīties visos sezonas posmos. Šobrīd mūsu gatavošanās sastāv no fiziskajiem treniņiem un simulatoriem. Tā kā Urālu reģionā nekā tāda nav, vismaz reizi nedēļā cenšamies trenēties vismaz pa ledus trasi, lai nezaudētu iemaņas. Plānojam veikt vairākas testu dienas uz grants seguma Latvijā un testus Azoru salās tieši pirms rallija."

Remeņņiks savu ERC sezonu sāks ar "Azores Airlines Rallye" šī mēneša beigās, kur startēs arī tādas latviešu komandas kā "Sports Racing Technologies", "ASRT" un "Neiksans Rally Sport".

Izmantotie resursi:
RALLY LIEPAJA