Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ostbergs atsakās startēt Korsikā

Ostbergs atsakās startēt Korsikā
Foto: AFP/Scanpix

Nākamajā pasaules rallija čempionāta posmā Korsikā uz starta izies 11 jaunās WRC klases mašīnas. Bija plānots, ka tiks sasniegts jauns sezonas rekords un pirmo reizi brauks 12 šādi spēkrati, tomēr Madss Ostbergs šodien paziņoja, ka nestartēs.

Nākamajā pasaules rallija čempionāta posmā Korsikā uz starta izies 11 jaunās WRC klases mašīnas. Bija plānots, ka tiks sasniegts jauns sezonas rekords un pirmo reizi brauks 12 šādi spēkrati, tomēr Madss Ostbergs šodien paziņoja, ka nestartēs.

Montekarlo rallijā un nesen notikušajā posmā Meksikā piedalījās desmit ekipāžas ar jaunajām WRC mašīnām, kamēr uz Zviedriju ieradās 11. Korsikas rallijā (Tour de Corse), kas notiks no 7. līdz 9. aprīlim, uz starta arī stāsies 11 ekipāžas ar 2017. gada specifikācijas WRC mašīnām.

Pirmo reizi "Citroen Total Abu Dhabi WRT" komanda pieteikusi trīs jaunos "Citroen C3 WRC" spēkratus - tos pilotēs Kriss Mīke, Kreigs Brīns un Stefans Lefevrs.

Visas 11 ekipāžas brauks ar rūpnīcas automašīnām, kamēr Madss Ostbergs bija plānojis braukt kā "privātais" pilots. Tomēr šodien sportists paziņoja, ka vēl nav veicis pietiekami daudz testus, tādēļ uz Korsikas posmu nedosies. Ar jauno auto Ostbergs jau brauca Zviedrijā, taču izstājās pirmajā dienā. Meksikas posmu viņš bija plānojis izlaist, bet atgriezties uz sacensībām Korsikā. Plānots, ka norvēģis atkal brauks Argentīnas rallijā.

Tajā pašā laikā Korsikā tiks sasniegts kāds sezonas antirekords - pirmo reizi neviena ekipāža nebrauks "WRC Trophy" ieskaitē. Ar iepriekšējo modeļu "Ford Fiesta RS WRC" plāno startēt Armando Pereira un Alans Votjē - viņi "WRC Trophy" klasē varēja startēt, tomēr tai nav pieteikušies. Līdz ar to arī pēc Korsikas rallija šajā ieskaitē kopvērtējumā vadību saglabās ukrainis Valērijs Gorbans.

Kopumā Korsikas rallijam apstiprinātas vairāk nekā 80 ekipāžas. Spēcīgi konkurenti pilnpiedziņas pilotiem solās būt Romēns Dimā, kurš brauks ar "Porsche 997 GT3 RS 4.0 RGT", kā arī Fransuā Delekūrs, kurš startēs ar "Fiat 124 Abarth Rally RGT". Abām šīm mašīnām ir aizmugurējā piedziņa, bet laba veiktspēja uz asfalta. Pamatīga cīņa solās būt WRC2 čempionātā, kur startēs 15 ekipāžas ar R5 klases spēkratiem.

Izmantotie resursi:
Autosport


Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!