Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Ožjē neveiksmes par Montekarlo rallija līderi kļūst Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Ožjē neveiksmes par Montekarlo rallija līderi kļūst Evanss
Elfins Evanss. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pēc aizvadītās otrās sacensību dienas Montekarlo rallija līderpozīcijā atrodas Elfins Evanss, kuram netālu seko “Toyota” komandas biedrs Sebastjēns Ožjē. Igaunis Ots Tanaks šobrīd noslīdējis uz trešo pozīciju.

Pēc piektdien piedzīvotajām problēmām ar bremzēm, kas tika atrisinātas, Ožjē uzvarēja visos trīs piektdienas rīta ātrumposmos, no piektās pozīcijas paceļoties uz pirmo. Tomēr jau pēcpusdienas pirmajā dopā francūža 11 sekunžu pārsvars pār Evansu izgaisa, jo viņš pamanījās saslīdēt, kā arī finišu sasniedza ar cauru riepu.

Tobrīd Ožjē atkrita uz trešo pozīciju, bet atkal bija ātrākais dienas pēdējā ātrumposmā, paceļoties vienu vietu uz augšu. Šobrīd Evanss ir septiņas sekundes priekšā, kamēr Tanaks, kura rīta pusē pazuda dzinēja jauda, no “Hyundai” vienības, kurš bija ātrākais abos ceturtdienas ātrumposmos, seko nākamais, 25 sekundes aiz līdera.

Jāpiemin, ka pēdējo ātrumposmu Ožjē brauca ar trim parastajām ziemas riepām un vienu radžoto.

“Esmu šeit, lai uzvarētu šajā rallijā, un es uzvarēšu,” sacīja Ožjē. “Pēdējā ātrumposmā braucu ar gāzi grīdā, jo biju dusmīgs. Apstākļi bija ļoti sarežģīti, bija pamatīgs lietus, un bija jābrauc ar vienu radžotu riepu. Pēc pāris kilometriem mašīnas aizmugure sāka slīdēt.”

“Toyota” braucējs Kalle Rovanpera saņēma desmit sekunžu sodu par novēlotu ierašanos laika kontrolē, kā arī izslīdēja no ceļa, bet veiksmīgi spēja turpināt un pašlaik ir ceturtajā pozīcijā.

Dienas pēdējā ātrumposmā visai pamatīgi avarēja Pjērs-Luī Lubē.

WRC2 čempionāta ieskaitē līderis joprojām Andreass Mikelsens, kurš jau par 47 sekundēm apsteidz Adriēnu Formū, bet trešajā vietā esošais Eriks Kamilli ir jau vairāk nekā divas minūtes aizmugurē.

Latviešu vienību “Sports Racing Technologies” pārstāvošais Nikolajs Grjazins, kurš šajā posmā necīnās par ieskaites punktiem, pēdējā ātrumposmā atkrita aiz Kamilli un šobrīd ieņem ceturto vietu savā klasē, savukārt Olivers Solbergs ir piektais, zaudējot krievu pilota ekipāžai piecas sekundes.

Montekarlo rallija rezultāti pēc SS7

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Elfins EvanssToyota Yaris WRC1:33:57.5
2.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC+7.4
3.Ots TanaksHyundai i20 Coupe WRC+25.3
4.Kalle RovanperaToyota Yaris WRC+53.1
5.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+59.1
6.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+1:49.6
7.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo+3:50.8
8.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+4:05.0
9.Adriēns FormūFord Fiesta Rally2+4:37.9
10.Gass GrīnsmitsFord Fiesta WRC+5:10.8

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-01-23 08:51, pirms 3 gadiem
Labrīt!
Ože jau ir atguvis vadību un daudz kas šorīta dopā ir noticies.