Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC čempions Ots Tanaks atsakās startēt ar pirmo numuru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC čempions Ots Tanaks atsakās startēt ar pirmo numuru
Ots Tanaks treniņos. Foto: Hyundai Motorsport

2019.gada pasaules rallija čempions (WRC) Ots Tanaks šosezon nestartēs ar pirmo numuru, tādējādi pirmo reizi WRC vēsturē neviens pilots nestartēs ar Nr.1 uz automašīnas sāniem.

Pagājušajā gadā par WRC čempionu kļuva Ots Tanaks, kuram bija iespēja izvēlēties Nr.1 uz savas automašīnas sāniem, tādējādi pārtraucot Sebastjana Ožjē pēdējo piecu gadu došanos trasē ar pirmo numuru. Taču Tanaks nolēma turpināt braukt ar savu Nr.8.

''Pēdējos divus gadus braucu ar numuru 8, tāpēc neredzu nekādu iemeslu, lai to mainītu,'' saka Ots Tanaks.

Pirmo reizi kopš 2013.gada seškārtējais WRC čempions Ožjē startēs ar numuru 17. Lai arī Ožjē nav atklājis šī numura nozīmi, autosport.com ziņo, ka 17.decembrī ir Ožjē dzimšanas diena. Sebastjans Lēbs, kurš trešo Hyundai mašīnu dalīs ar Dani Sordo, šogad nestartēs ar numuru 17, bet gan 9. Atgādināsim, ka Lēbs savas karjeras laikā izcīnījis deviņus WRC čempiontitulus. WRC debitants Kalle Rovanpera šosezon trasē dosies ar numuru 69.

Tikmēr vairāki braucēji trasē dosies ar tiem pašiem numuriem, ar kuriem pagājušajā gadā - Elfinu Evansu šogad redzēsim startējam ar numuru 33, Dani Sordo ar 6, Tjerī Noivilu ar 11, Esapeku Lapi ar numuru 4, Tēmu Suninens startēs ar numuru 3, bet Gas Grīnsmits ar 44.

WRC pilotu numuri 2020.gadā
Hyundai
Dani Sordo - 6
Ots Tanaks - 8
Sebastjans Lēbs - 9
Tjerī Noivils - 11

Toyota
Sebastjans Ožjē - 17
Takamoto Katsuta - 18
Elfins Evans - 33
Kalle Rovanpera - 69

M-Sport
Tēmu Suninens - 3
Esapeka Lapi - 4
Gas Grīnsmits - 44

Izmantotie resursi:
Autosport