Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Padons pēc traģiskās avārijas vēršas pie rallija faniem

Padons pēc traģiskās avārijas vēršas pie rallija faniem
Heidons Padons
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc Montekarlo WRC rallija traģēdijas, kur rallija pirmajā dienā bojā gāja kāds skatītājs, ''Hyundai'' komandas pilots Heidons Padons publicēja oficiālu paziņojumu saistībā par šo incidentu.

Atgādināsim, pirmajā ātrumposmā īsi pirms finiša avāriju piedzīvoja Heidons Padons. Pēc tam, ka pilota auto saslīdēja, tas ieskrēja klintī un apgāzās uz sāniem. Diemžēl vēlāk tika paziņots, ka saistībā ar šo incidentu bojā gāja kāds skatītājs. Lai arī oficiāli nav pateikts, kas viņam notika, visticamāk, šis cilvēks gāja bojā pēc tam, kad Padons ar auto aizmuguri aizķēra šo cilvēku, kurš stāvēja ārmalā, kur nedrīkst atrasties cilvēki.

Pēc šīs avārijas Padons nāca klajā ar oficiālu paziņojumu par notikušo. ''Pirmkārt, mūsu domas ir ar bojāgājušā ģimeni un draugiem. Neatkarīgi no apstākļiem, kas notika, tas nav tas, ko mēs gribam redzēt. Otrkārt, mēs ar stūrmani esam aizkustināti par tām īsziņām, ko no jums saņemam šajā laikā. Taču manas rūpes šajā brīdī ir par cietušo ģimeni. Gribu, lai cilvēki beidz spekulēt par to, kas notika, jo tas vairs neko nemainīs. Pats svarīgākais ir tas, lai mēs mācāmies no šādiem gadījumiem.''

''Gribu lūgt skatītājiem izanalizēt kārtīgi, kur jūs stāvat, kā arī lūgšu respektēt tiesnešu norādījumus. Mēs visi gribam izbaudīt lieliskas sacensības un pēc tam doties uz mājām pie savām ģimenēm, pie saviem mīļajiem. Gribu pateikt katram rallija fanam, ka, ja jūs redzat kādu cilvēku bīstamā vietā, tad dariet visu, lai viņš pārvietoties uz drošāku vietu. Mēs aiz cieņas pret cietušo ģimeni nolēmām neturpināt braukt šajā rallijā, taču mēs būsim atpakaļ Zviedrijā, kur izrādīsim cieņu,'' tā Heidons Padons.

Izmantotie resursi:
facebook.com


Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
1

Sesks par avāriju: "Veicu pārāk plašu ieeju līkumā"

Svētdien, 14. aprīlī “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža aizvadīja dramatiskiem notikumiem pārbagātu cīņu par Ungārijas rallija pjedestālu, bet, esot sacensību līderpozīcijā, sportistu centienus pēc uzvaras sacensību pirmspēdējā ātrumposmā apturēja nolauzts ritenis un sabojāta automašīnas piekare.