Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitiša komandas biedrs Heikinens aiziet no "EKS"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitiša komandas biedrs Heikinens aiziet no "EKS"
Tomass Heikinens
Foto: thecheckeredflag.co.uk

Somu autosportists Tomass Heikinens paziņojis par aiziešanu no pasaules rallijkrosa čempionāta (“World RX”) komandas “EKS”, kuras nākotne šobrīd ir neskaidra. Kā zināms, Matiasa Ekstrema vadītajā vienībā aizvadītajā sezonā startēja arī latvietis Reinis Nitišs.

“Pēc diviem brīnišķīgiem gadiem, ko pasaules rallijkrosa čempionātā pavadīju braucot ar “Audi S1 RX quattro”, pienācis laiks atvadīties no “EKS” komandas,” sociālajos tīklos paziņojis Heikinens. “Gribu pateikties visai komandai, jo īpaši Matiasam, par visu, kas noticis pēdējos divos gados. Kopā mums bija interesanti, un piedzīvoti daudzi aizraujoši brīži. Ļoti priecājos, ka vienās no pēdējām kopā aizvadītajām sacīkstēm, kas notika Vācijā, abi kāpām uz pjedestāla. Šajā komandā man ir daudz draugu un novēlu “EKS” visu to labāko nākotnē.”

Bijušais “Global Rallycross” čempions Heikinens šobrīd neatklāj, vai gatavojas palikt “World RX” sacīkstēs. 26 gadus vecais sportists atzīst, ka šobrīd vēl nezina, ko nesīs nākotne, bet sola kaut ko vairāk atklāt līdzjutējiem janvārī.

“EKS” komanda, kas līdz šim saņēma “Audi” rūpnīcas atbalstu un ir viena no spēcīgākajām pasaules rallijkrosa čempionātā, vēl nav paziņojusi par turpmākajiem plāniem. Pastāv iespēja, ka tā neturpinās dalību “World RX”.

Bijušais formulu pilots Heikinens karjeru rallijkrosā sāka 2010. gadā. Soms 2013. gadā “Olsbergs MSE” sastāvā kļuva par Amerikā bāzētā “Global Rallycross” čempionāta uzvarētāju, bet 2014. gadā “Marklund Motorsport” sastāvā debitēja jaunizveidotajā “World RX” čempionātā,uzvarēja vienā posmā un sezonu noslēdza kā vicečempions, vienu vietu priekšā Nitišam, kurš togad vēl startēja “Olsbergs MSE” komandā. “Marklund Motorsport” Heikinens turpināja pārstāvēt arī 2015. gadā, kad atkal uzvarēja vienā posmā, bet kopvērtējumā vairs bija tikai devītais. Pēdējos divus gadus viņš brauca “EKS” rindās, uzvaras neguva, abas sezonas izcīnot septīto vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati