Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke: "Jaunās WRC mašīnas prasīs lielākas pilotēšanas prasmes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīke: "Jaunās WRC mašīnas prasīs lielākas pilotēšanas prasmes"
Jaunais "Citroen C3 WRC" rallija auto
Foto: Citroen

"Citroen" trešdien prezentēja savu 2017. gada rallija automašīnu "C3 WRC", kas veidota pēc jaunajiem tehniskajiem noteikumiem. Komandas līderis nākamajā pasaules čempionāta sezonā būs ziemeļīrs Kriss Mīke, kurš atzīst, ka šis auto no pilota prasīs lielāku talantu un pieredzi nekā iepriekšējie WRC modeļi.

"Šī ir aizraujoša mašīna, pavisam noteikti atšķirīga un labāka par 2016. gada modeli," atzīst 37 gadus vecais Mīke. "Kad ar to brauc pilnā ātrumā, šis ir gluži citāds "zvērs". Šis auto ik metru no pilota prasa vislabāko sniegumu. Uzskatu, ka nākamajā sezonā cilvēciskais faktors būs daudz svarīgāks nekā līdz šim, jo daudzbrīd ir grūti saprast, kur ir robeža - mašīna ir ļoti, ļoti ātra."

Mīke gan atzīst, ka šobrīd nav iespējams pateikt, cik konkurētspējīga būs jaunā "Citroen" rallija mašīna, salīdzinājumā ar konkurentu "M-Sport", "Hyundai" un "Toyota" radītajiem sacīkšu spēkratiem.

"Testos braucām pilnā ātrumā, bet nekad nevar zināt, cik ātrs patiesībā esi, tāpēc jāgaida, kad būs iespēja sacensties pret citām komandām un braucējiem," secina Mīke, kurš šogad startēja septiņos WRC posmos un divos no tiem uzvarēja. "Esmu gandarīts par labi paveikto darbu, bet prātā vienmēr ir nemiers, jo nezini, cik spēcīgi būs tavi konkurenti."

"Citroen" vienības vadītājs Īvs Matons atzīst, ka Mīke ir gatavs uzņemties komandas līdera statusu.

"Mums bija vajadzīgs komandas līderis, kuram ir liela pieredze tehniskajā jomā un zināšanas par to, kā attīstīt mašīnu," saka Matons. "Kriss ar "PSA Group" rallija mašīnu attīstīšanu nodarbojas jau vairāk nekā desmit gadus, viņš ir trenēts inženieris un var sniegt mums detalizētu analīzi par visu, kas nepieciešams. Viņš ir viens no tiem iemesliem, kāpēc mēs visu esam paspējuši izdarīt pēc plāna un sasniegt visus līdz šim uzstādītos mērķus pie "C3 WRC" modeļa attīstīšanas."

2017. gada sezonas pirmajā posmā Montekarlo rallijā, kas notiks janvārī, ar "Citroen C3 WRC" startēs tikai Kriss Mīke un Stefans Lefevrs, kamēr Kreiga Brīna rīcībā būs "DS3 WRC" automašīna. Viņš, kā arī komandas ceturtais pilots Halids Al Kasimi pie jaunā auto tiks vien sezonas vidū.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...