Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu komanda cīnīsies pret Lēbu Francijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu komanda cīnīsies pret Lēbu Francijas rallijā
Nikolajs Grjazins. Foto: SRT

Ar sacensībām "Rallye du Var" šajā nedēļas nogalē noslēgsies Francijas asfalta rallija čempionāta sezona. Uz starta izies arī latviešu komandas "Sports Racing Technologies" pilota Nikolaja Grjazina ekipāža, bet viens no tās konkurentiem būs titulētais autosporta veterāns Sebastjēns Lēbs.

"Rallye du Var" ir viens no populārākajiem nacionālā mēroga rallijiem Francijā, un arī šoreiz dalībnieku skaits ievērojams - 157 ekipāžas. Ik pa laikam sacensībās piedalās arī deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Lēbs un pēc gada pārtraukuma viņš atkal būs pie stūres, šoreiz pilotējot savu šosezon jau deviņās citās cīņās izmantoto rūpnīcas auto "Hyundai i20 Coupe WRC".

Vairums ekipāžu būs vietējās, taču dažas pārstāvēs arī citas valstis. SRT pilots Nikolajs Grjazins, kurš nesen piedalījās "Hyundai i20 R5" automašīnas testos, turpina pieredzes smelšanos un uz starta "Rallye du Var" izies ar jauno "Škoda Fabia R5 evo" automašīnu, ko jau izmantoja WRC posmos Velsā un Katalonijā. Šajā rallijā Grjazins piedalījās arī pirms gada, kad guva ceturto vietu.

Četros no iepriekšējiem astoņiem posmiem Francijas asfalta čempionātā šosezon triumfējis Žohans Rosels, kurš jau nodrošinājis 2019. gada čempiona titulu. Tāpat otro vietu jau garantējis Žoans Bonato, kurš "Rallye du Var" uzvarēja pirms gada, bet trešais kopvērtējumā ir Kventins Žilbērs.

"Rallye du Var" šogad risināsies 66. reizi. Sacīkstes notiks valsts dienvidos, netālu no Nicas un Marseļas. Pirmie ātrumposmi tiks aizvadīti jau šovakar, bet cīņas turpināsies sestdien un svētdien. Trīs dienās pa asfaltu tiks veikti 14 ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 234 kilometri.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati