Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Pasaules ātrumlaivu pilots Lijcs debitēs minirallijā

Pasaules ātrumlaivu pilots Lijcs debitēs minirallijā
Nikita Lijcs un Māris Neikšāns

Noslēdzot Formula 2 un Formula 4 ātrumlaivu sezonu, viens no ātrākajiem Latvijas pilotiem Nikita Lijcs savus spēkus izmēģinās jaunā sporta disciplīnā - rallija sacensībās.

Lijcs, kurš ir pasaules vadošais pilots F2 un F4 ātrumlaivās, sadarbībā ar pieredzes bagāto rallija komandu VRR savu debiju uzsāks šo sestdien, 24. oktobrī Latvijas Minirallija kausa izcīņas noslēdzošajās sacīkstēs minirallijā ''Latvija 2020'', kas notiks Biķernieku trasē. Sacensībās pilots startēs ar VRR komandas ''Renault sport Clio'' 2WD klasē un tas ir priekšpiedziņas auto ar 2 litru motoru. Lijcs uz starta līnijas dosies vienā ekipāžā ar savu ilggadējo ātrumlaivu sacensību komandas biedru Andri Plintu, kurš pirms tam ir atzinīgi pierādījis sevi motošosejas sacensībās.

Lijca un Plintas ekipāža ir aizvadījusi veiksmīgus treniņus ar VRR ilggadējo stūrmani Jāni Sokolovu. Komanda ir trenējusi rallija mašīnas vadību pa grants ceļiem, asiem līkumiem un dažādas grūtības pakāpes trasēs, kā arī stenogrammas lasīšanu.

Lijcs par dalību minirallijā: '''Šī man būs pilnīgi jauna pieredze, jauns izaicinājums! Es ilgi nevaru nosēdēt mierā un pēc nepilnīgās ātrumlaivu sacensību sezonas pasaules pandēmijas dēļ sapratu, ka ir jāizmēģina kaut kas jauns!''Jautājot, vai Lijcs ir gatavs pilnībā mainīt savu līdzšinējo sportista profilu un no ūdens pāriet uz sauszemi, Lijcs smaida, ka ūdens viņu arvien ļoti vilina un viņam vēl ir virsotnes kuras ir jāsasniedz ūdenssportā.

Jautājot Andrim Plintam par viņa izvēli startēt minirallijā, viņš pauž, ka ''Mūs ar Nikitu saista liels azarts uz ekstrēmajiem sporta veidiem un bieži izaicinām viens otru uz dažādām sporta disciplīnām. Strādājot komandā, esam sapratuši, ka varam labi sastrādāties, tāpēc esmu priecīgs, ka Nikita mani uzaicināja par savu stūrmani. Šī, protams, man būs pilnīgi jauna pieredze, bet uzskatu, ka mums ir lieliski treneri un komanda lai mēs spētu uzstādīt labu rezultātu!''

Ekipāžai šīs būs pirmās sacensības VRR komandas sastāvā un par nākotnes plāniem komanda pagaidām klusē, piebilstot, ka plāni ir, tomēr vēl ir pāragri par tiem runāt plašāk.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta


Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.